Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Karanténa zdecimovala personál v Domově seniorů ve Velkém Meziříčí, pomohou hasiči

Provoz Domova pro seniory ve Velkém Meziříčí budou až do 28. února v pravidelných dvanáctihodinových směnách pomáhat zajišťovat profesionální hasiči. Důvodem pro tuto mimořádnou pomoc integrovaného záchranného systému je vysoká absence kmenových zaměstnanců – většinou pozitivně testovaných, v karanténách nebo pečujících o nemocné děti.

Hasičský záchranný sbor Kraje Vysočina vysílá do domova každý den sedm hasičů, pět z nich bude k dispozici v denní a dva v noční směně. Hasiči budou v domově pracovat ve dvojicích vždy se zaměstnancem domova, budou vykonávat běžnou obslužnou péči, pomáhat s hygienou klientů, s rozvozem jídla, základním úklidem, přesunem materiálu nebo prádla.

„Právě prádelna je jedním ze zcela ochromených provozů. Vstříc nám okamžitě vyšly Jihlavské prádelny, které nám budou dočasně prát. Prádlo pomáhají před odvozem třídit kolegyně z kanceláří. Personální výpadek se dotkl i stravovacího provozu. Dočasně jsme museli omezit výběr a druh podávaných jídel,“ říká ředitelka Domova Velké Meziříčí Renata Horňáková.

Ta zároveň dodává, že k dnešnímu dni je v domácím ošetřování nebo pečujících o nemocné děti celkem 24 zaměstnanců z obslužných provozů i z přímé péče. Pozitivně testována na COVID-19 byla zhruba čtyřicítka klientů, nyní je u nich průběh onemocnění mírný, v mnoha případech bezpříznakový. Uvedená čísla se každý den mění. S rodinami klientů je vedení domova v telefonickém i e-mailovém kontaktu.

Vedení Kraje Vysočina a Domova pro seniory Velké Meziříčí děkuje za pomoc při řešení mimořádné situace ředitelství Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina, samosprávě města Velké Meziříčí, Zdravotnické záchranné službě Kraje Vysočina a dobrovolníkům, kteří se stále hlásí a mají zájem pomoci se zajištěním volnočasových i osobních aktivit klientů Domova pro seniory Velké Meziříčí.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto velkemezirici.cz | Zdroj Kraj Vysočina, HZS Kraje Vysočina

Štítky Kraj Vysočina, Domov seniorů, Velké Meziříčí, hasiči, karanténa, koronavirus, domov, domov pro seniory, Hasičský záchranný sbor, Zdravotnická záchranná služba Kraje Vysočina

Karanténa zdecimovala personál v Domově seniorů ve Velkém Meziříčí, pomohou hasiči | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.