Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Vysočina v pohybu: Lidé budou moci sportovat zdarma, kraj uhradí nájmy sportovišť

PR článek

Rozsahem největší sportovní akci, kterou Vysočina ještě nezažila, chystá Kraj Vysočina na týden od 25. 4. do 1. 5. 2022. V tomto termínu uhradí nájem všem vnitřním sportovištím, která nabídnou volné kapacity a umožní veřejnosti zdarma sportovat.

Provozovatelé nebo majitelé vnitřních sportovišť však o sobě musí dát vědět a vyplněním jednoduchého formuláře na stránkách www.vysocinavpohybu.cz avizovat svůj zájem o zapojení do osvětové sportovní akce. Nezávazná registrace sportovišť je otevřena až do 15. března 2022.

Smyslem a cílem krajem financované výzvy je s ústupem pandemie Covid-19 podpořit návrat lidí k aktivnímu pohybu a zdravému životnímu stylu. „Chceme, aby se co nejvíce lidí přišlo podívat, jak sportovní zařízení v blízkosti jejich bydliště vypadá, co nabízí, za jakých podmínek mohou chodit sportovat pravidelně. Celý týden si budou moci zacvičit zdarma. Naše motto je – vytáhnout lidi z obýváků zpět ke sportu,“ říká hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek.

Kraj Vysočina na úhradu nájmu spolupracujících sportovních zařízení, tělocvičen (vč. těch školních), sokoloven, bazénů, ale i tréninkových sálů, posiloven, fitcenter, horolezeckých stěn nebo tanečních sálů a dalších, vyčlenil 10 miliónů korun. Sportovní zařízení dá o sobě vědět prostřednictvím formuláře a administrativní tým zařídí vše potřebné.

S každým přihlášeným bude individuálně jednáno o částce za pronájem s tím, že kraj respektuje ceny v místě obvyklé, zařízení tak nepřijdou zkrátka, a to ani v případě, že na vyčleněný čas připraví program – např. cvičení s trenérem, konzultaci s koučem, sportovní dozor nebo jiný sportovně laděný program. I na této aktivitě se bude kraj po domluvě rád finančně podílet.

Kdo se může zapojit a jak to funguje?

o vnitřní sportoviště s kapacitou minimálně 20 osob (např. plavecké bazény, zimní stadiony, fitness centra, tělocvičny, haly, sokolovny a další)

o nabídka minimálně 5 volných hodin pro veřejnost v období od 25. 4. do 1. 5. 2022 (volitelně lze využít pondělí až pátek 16:00 – 21:00 nebo sobota a neděle 9:00 – 21:00)

o Kraj Vysočina uhradí majiteli či provozovateli sportoviště náklady spojené s nájmem sportoviště

o nabídka sportovišť a volných hodin bude zveřejněna a průběžně aktualizována na speciální webové stránce

Registrace sportovišť je otevřena do 15. března 2022. Více informací najdete již nyní na webové stránce www.vysocinavpohybu.cz.

Víte-li ve svém okolí o dalších sportovištích, která by akce „Vysočina v pohybu“ mohla oslovit, budeme rádi, pokud jim tuto informaci předáte. Nejste si jisti, zda se nabídka týká vámi využívaného nebo provozovaného sportoviště nebo vás v této souvislosti cokoli zajímá, zavolejte nám v pracovní dny na telefon: 564 602 971 nebo kdykoli napište na e-mail: vysocinavpohybu@kr-vysocina.cz.

Příklady konzultovaných partnerství projektu Vysočina v pohybu:

Tělocvična ZŠ v okrese Havlíčkův Brod, nabízí volnou kapacitu tělocvičny pro 30 osob

ČT 28. 4. 2022, 18 – 20 hodin (celkem 2 hodiny s ukázkami míčových sportů)

PÁ 29. 4. 2022, 17 – 19 hodin (celkem 2 hodiny zaměřené na rodiče s malými dětmi, program připravuje SDH)

NE 1. 5. 2022, 10 – 13 hodin (celkem 3 hodiny bez organizovaného programu, připravena budou hřiště na míčové hry a otevřena malá posilovna) – sazba dle zvyklosti 250 - 300 Kč/h

Sál kulturního domu v obci do 700 obyvatel v obci na Pelhřimovsku, nabízí volnou kapacitu pro sportovní aktivitu pro 30 osob

ST 27. 4. 2022, 18 – 19 hodin (celkem 1 hodina, ukázka hodiny Pilates, zajistí místní Klub žen)

ST 27. 4. 2022, 19 – 20 hodin (celkem 1 hodina, ukázka hodiny Jógy)

SO 30. 4. 2022, 9 – 14 hodin (celkem 5 hodin, opičí dráha pro děti, cvičení na trampolínách) – sazba dle zvyklosti 280 Kč/h + úhrada cvičitelky)

Centrum jógy v menším městě, nabízí volnou kapacitu pro sportovní aktivitu 20 osob

SO 30. 4. 2022, 13 – 20 hodin (celkem 7 hodin, v každou celou hodinu možnost absolvovat ukázkovou hodinu jógy – cca 30 min. aktivita, možnost vyzkoušet si cvičení s vlastní váhou) – sazba pronájmu studia dle zvyklosti vč. energií cca 800 Kč/h + hodinový honorář 2 trenérek zajišťujících ukázkové lekce)

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Vysočina v pohybu, Kraj Vysočina, sport, aktivita, sportoviště, jóga, Vítězslav Schrek, Česká televize

Vysočina v pohybu: Lidé budou moci sportovat zdarma, kraj uhradí nájmy sportovišť | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.