Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Zahájení olympiády v Pekingu vidělo v České televizi 770 tisíc lidí, dvojnásobek proti Tokiu

Páteční zahájení zimních olympijských her v Pekingu sledovalo v České televizi 770 tisíc diváků starších 15 let. To byl téměř dvojnásobek sledovanosti zahájení loňské letní olympiády v Tokiu. Slavnostní ceremoniál si v pátek od 13:00 nenechalo ujít 42,7 procenta lidí, kteří měli zapnutou televizi. Vyplývá to z údajů České televize.

Rekordní v posledních letech byl zahajovací přenos ze ZOH 2014 v ruském Soči, který vidělo 1,42 milionu lidí. Naopak nejméně, jen 171 tisíc diváků, vidělo kvůli nočnímu vysílacímu času ceremoniál v Riu de Janeiro v roce 2016. Zahájení předchozích zimních her v jihokorejském Pchjongčchangu v roce 2018 sledoval v Česku přes milion lidí.

Českou republiku bude reprezentovat rekordních 114 sportovců

Česká televize letošní hry vysílá jako třetí olympiádu v roli nevýhradního vysílatele, což znamená omezený počet premiérových hodin i programová omezení. V porovnání s Pchjongčchangem se ale počet hodin podařilo navýšit o 50 na 240. Práva na vysílání her pro Evropu drží kanály Eurosport společnosti Discovery Communications.

Pro Čechy začíná olympiáda už ve středu. Přinášíme kompletní program zimních her v Pekingu

Slavnostní zahajovací ceremoniál XXIV. zimních olympijských her v Pekingu je naplánovaný až na 4. února. Pro Českou republiku však začnou hry už ve středu. Drbna přináší kompletní program českých sportovců na letošních hrách.

"Podle licenčních ujednání bude Česká televize vyrábět program se zaměřením na účast českých sportovců, a to na stanici ČT sport a na webu. Program na streamu se ale podle podmínek sublicence musí shodovat s televizním programem,“ uvedl výkonný ředitel ČT sport Jiří Ponikelský.

Rychlobruslařská legenda nebo pět zástupců ledního hokeje. Olympijských her se zúčastní sedm sportovců z Vysočiny

Již v pátek začínají Zimní olympijské hry v čínském Pekingu. Česká výprava čítá celkem 114 sportovců, sedm z nich pochází z Vysočiny. Pojďme si je ve stručnosti představit.

Zimní olympijské hry v Pekingu potrvají do 20. února. Českou republiku bude reprezentovat rekordních 114 sportovců.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto olympijskytym.cz

Štítky sport, média, olympijské, Česká televize, sledovanost, olympijské hry, Peking, Tokio, Letní olympijské hry 2021, Česko, Zimní olympijské hry, Pchjongčchang, Rio de Janeiro, Soči

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zahájení olympiády v Pekingu vidělo v České televizi 770 tisíc lidí, dvojnásobek proti Tokiu | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.