Počasí dnes19 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Zoo Jihlava měla loni druhou nejvyšší návštěvnost v historii. Navzdory tomu, že kvůli lockdownu otevřela až v dubnu

Navzdory třem a půl měsícům uzavření začátkem loňského roku se jihlavská zoo těší druhé nejvyšší návštěvnosti ve své historii.

Zoo Jihlava je dlouhodobě nejnavštěvovanějším a nejoblíbenějším turistickým místem v Kraji Vysočina. Dosvědčuje to i návštěvnost zoo za uplynulý rok 2021, kdy jejími branami prošlo celkem 342 479 návštěvníků. To je v současnosti její druhá nejvyšší návštěvnost hned za rokem 2019 s 346 600 lidmi. „Zoo Jihlava přitom mohla v důsledku hygienických opatření otevřít brány pro návštěvníky v loňském roce poprvé až 12. dubna 2021,“ upozorňuje tiskový mluvčí zoo Martin Maláč.

Podle něj však pravděpodobně právě i kvůli všem uzávěrám, lockdownu a nemožnosti cestovat mimo okres vzali lidé možnost navštívit zoologické zahrady s obrovským povděkem. Možná v tom hrály i obavy části veřejnosti trávit dovolenou v zahraničí, a tak se turistický ruch upnul spíše k tuzemským výletním cílům.

Ještě v dubnu a květnu byla návštěvnost zoo průměrná a odpovídající předchozím rokům. Každý další měsíc okolo letní sezony však byl návštěvnicky nadprůměrný. Tradičně nejsilnějšími měsíci byl červenec s 93 569 lidmi, což je momentální historický rekord, a srpen se 77 992 lidmi. Překvapily však i měsíce červen s cca 48 tisíci, září s cca 32 tisíci a říjen s cca 22 tisíci návštěvníky. Celkově bylo už na konci října vidět, že návštěvnost Zoo Jihlava bude více než skvělá.

„Přízeň lidí a s ní spojená i vysoká návštěvnost nám velice pomohla zejména po ekonomické stránce. Chybějící finanční zdroje v prvním covidovém roce 2020 jsme čerpali z našeho rezervního fondu a velice nám pomohl i náš zřizovatel Statutární město Jihlava. Do začátku roku 2021 jsme tak vstupovali s minimem prostředků a velikou nejistotou, kdy budeme moci pro veřejnost otevřít,“ přiznává ředitel jihlavské zoo Jan Vašák.

Ten moc děkuje všem našim návštěvníkům, příznivcům a podporovatelům za to, že i přes různá aktuální hygienická opatření neváhali zoo navštěvovat. „Doufám, že radost ze setkání se zvířaty, pozitivní zážitky i poučení převládaly nad drobnými omezeními. Zároveň nás to všechno zavazuje do nadcházejícího roku i do dalších let k udržení standardu i dalšího zkvalitňování i rozšiřování našich služeb,“ uzavírá Vašák.

Ohodnoť článek

Foto Zoo Jihlava | Zdroj Zoo Jihlava

Štítky Zoo Jihlava, návštěvnost, Zoologická zahrada Jihlava, Kraj Vysočina, historie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zoo Jihlava měla loni druhou nejvyšší návštěvnost v historii. Navzdory tomu, že kvůli lockdownu otevřela až v dubnu | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.