Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Tentokrát ne v řece, ale na Borovince. Otužilci vítali nový rok, voda měla necelé čtyři stupně

Desítky otužilců se opět sešly k novoročnímu koupání. Protože nešlo o oficiální akci, neuskutečnilo se tradičně u splavu řeky Jihlavy, ale v chladných vodách rybníku Borovinka. Teplota vody se pohybovala těsně pod 4 stupňů, vzduch byl o další čtyři stupně teplejší.

Z důvodu vládních opatření nešlo o akci nijak organizovanou nebo dlouhodobě plánovanou, proto ani počet zúčastněných otužilců není přesný. Odhaduje se, že do Borovinky vstoupilo a více či méně temp v ní udělalo okolo čtyřiceti lidí. Dnešní teplota 3,9 stupňů je v porovnání s předchozími ročníky nadprůměrná.

Novoroční otužovací premiéru v Borovince odbyla i čerstvě šedesátiletá Hanka. „Bylo to fajn, teplota byla dobrá, takovou už vydržím, i když mě trochu studily ruce,“ zhodnotila sympatická dáma, která podobně jako ostatní absolvovala křest, tedy polití studenou vodou z hrnku, a poklepání borovinskou metličkou. „Před rokem jsem si nedokázala představit, že bych tam mohla vlézt. Ale něco jsem si dokázala, nemohu opomenout ani zdravotní benefity otužování,“ dodala.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Karel Fašina

Štítky novoroční koupání, otužování, Borovinka, Jihlava

Tentokrát ne v řece, ale na Borovince. Otužilci vítali nový rok, voda měla necelé čtyři stupně | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.