Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hurá na běžky! Upravena je stopa v jihlavském areálu Český mlýn, připraven bude i Čeřínek a Vysoká

Spolek Lyžařské Jihlavsko začal včera večer s úpravou běžecké trati v jihlavském volnočasovém areálu Český mlýn, využil na to část zásoby technického sněhu. Trať bude dlouhá zhruba 400 metrů, aby zásoby sněhu vydržely i pro případnou oblevu. Trať je přístupná od 26. prosince od 10 hodin. Díky dnešnímu sněžení by se mohlo lyžovat i na tratích ve volné přírodě.

„Obleva byla velká, ale technického sněhu jsme vytvořili v předchozích mrazivých dnech dost, takže myslím, že by nic nemělo bránit tomu, abychom to upravovali tak, jak to bylo v plánu, a v neděli, aby tam byl nějaký minimalizovaný provoz,“ řekl Martin Kratochvíl, vedoucí spolku Lyžařské Jihlavsko. Odhaduje, že délka trati bude mít 300 až 500 metrů. V ideálních podmínkách je možno v areálu upravit asi kilometr dlouhou trať. V pásu sněhu bude při pravém okraji vyznačena stopa pro klasický styl lyžování, zbylá část bude pro bruslení.

„Trať bychom sice mohli udělat i o delších parametrech a v následujících čtyřech dnech má být zimní charakter počasí, nicméně následně na konci roku to vypadá na poměrně velkou oblevu, kdybychom si ten sníh roztáhli tak, jak je v plánu, tak by za dobu oblevy hrozilo, že nám velká část roztaje,“ řekl Kratochvíl.

Díky sobotnímu sněžení bude spolek upravovat také stopy s přírodním sněhem v lokalitách Čeřínek a Vysoká. Zájemci o lyžování by si aktuální podmínky stop podle Kratochvíla měli ještě předem ověřit na webových stránkách Lyžařské Jihlavsko.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Lyžařské Jihlavsko

Štítky ČR, rekreace, počasí, Jihlava, AUDIO, mlýn, okres Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hurá na běžky! Upravena je stopa v jihlavském areálu Český mlýn, připraven bude i Čeřínek a Vysoká | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.