Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

První prosinec patří Světovému dni boje proti AIDS. Nechte si si anonymně ověřit svůj zdravotní stav

PR článek

Prvního prosince si každoročně připomínáme Světový den boje proti AIDS. Tento den je příležitostí k osvětě o zákeřné nemoci a výzvou k boji proti ní a viru HIV, k vyjádření podpory lidem žijícím s HIV a k připomenutí těch, kteří na HIV/AIDS zemřeli.

Z údajů Státního zdravotního ústavu vyplývá, že za první tři čtvrtletí letošního roku přibylo v naší zemi 193 lidí s prokázanou nákazou virem HIV. Od roku 1985, kdy zde začalo sledování výskytu HIV, se do letošního 30. září nakazilo již celkem 4023 lidí. Z těchto osob, kteří si v naší zemi vyslechli diagnózu, že jsou HIV pozitivní se u 762 z nich rozvinul AIDS a 348 lidí nemoci již podlehlo. Přitom, zahájí-li se léčba vhodnými prostředky krátce po nakažení virem HIV, má pacient vysoké šance prožít dlouhý život bez nástupu AIDS. 

Jednou z organizací, která po celý rok nabízí bezplatné testování veřejnosti na HIV, je ROZKOŠ bez RIZIKA. Ta se primárně snaží zlepšovat postavení sexuálních pracovnic a snižovat rizika, která s sebou práce v sexbyznysu přináší. Zároveň se stará o zdraví nás všech. Veřejnosti nabízí pravidelné testování na pohlavně přenosné infekce již od roku 2000.

Pokud máte za sebou nechráněný styk nebo jiné rizikové chování, určitě vám doporučujeme přijít si anonymně a diskrétně ověřit svůj zdravotní stav. Za test nic neplatíte, neobjednáváte se, postačí k němu jen kapka krve z prstu a výsledek se dozvíte do 15 minut. Během testování se můžete obrátit na zkušený tým sociálních a zdravotních pracovnic ROZKOŠE bez RIZIKA, poradit se a dozvědět se více o pohlavně přenosných nemocech a prevenci. Jak říká Hana Malinová, generální ředitelka organizace: „Klid v duši Vám přinese jen zjištění, že jste HIV negativní“.

Stačí už jen dodat kdy a kde si můžete svůj zdravotní stav rychlotestem na HIV ověřit:

  • před obchodním centrem Futurum v Hradci Králové v mobilní poradně ve středu 1. 12. od 10 do 16 hodin. Pro informace můžete volat 777 180 186.
  • před obchodním centrem Forum Nová Karolina Ostrava v mobilní poradně ve středu 1. 12. od 14 do 19 hodin. Pro informace můžete volat 777 180 186.
  • v prostorách Českého červeného kříže a Senior Pointu Havlíčkův Brod, v druhém patře budovy AZ Centra na Rubešově náměstí ve středu 1. 12. 16 do 19 hodin. Pro informace můžete volat 777 180 209.
  • v Poradenském centru R-R na adrese Česká 20, České Budějovice ve středu 1. 12. od 17 do 21 hodin. Pro informace můžete volat 775 133 133.
  • v Poradenském centru R-R na adrese Vlhká 10, Brno ve středu 1. 12. od 16 do 17 hodin. Pro informace můžete volat 724 180 136.
  • v Poradenském centru R-R na adrese Bolzanova 1 (vchod z Opletalovy ulice), Praha 1 ve středu 1. 12. od 12 do 18 hodin. Pro informace můžete volat 777 180 187.

S dalšími termíny se můžete seznámit na webových stránkách.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Rozkoš bez rizika, testování, HIV, AIDS, zdraví, Státní zdravotní ústav, Hana Malinová, Český červený kříž, Praha, Brno, Ostrava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

První prosinec patří Světovému dni boje proti AIDS. Nechte si si anonymně ověřit svůj zdravotní stav | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.