Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Zeman má pozitivní test na covid a míří zpět do nemocnice

, aktualizováno 25. listopadu 2021, 21:04

Prezidenta Miloše Zemana převáží sanita z Lán zpět do nemocnice kvůli pozitivnímu testu na koronavirus. Uvedla to Frekvence 1. Příznaky hlava státu nemá. Převoz Zemana do Ústřední vojenské nemocnice, odkud byl dnes ráno propuštěn, bez bližších podrobností televizi CNN Prima News potvrdil i Boris Šťastný ze společnosti Senior Home Group. Ta dostala na starosti zdravotní péči o Zemana v Lánech. Zeman je očkován třemi dávkami vakcíny proti onemocnění covid-19.

"Prezident republiky Miloš Zeman byl v rámci standardů poskytovatele domácí péče ve čtvrtek dne 25. listopadu v odpoledních hodinách na zámku v Lánech testován na přítomnost onemocnění COVID-19. Výsledný test byl bohužel pozitivní," napsal ve čtvrtek večer Jiří Ovčáček. Podle něho bude po dobu léčby onemocnění pozastaven Zemanův program.

Po dohodě s ošetřujícím lékařem profesorem Miroslavem Zavoralem bylo rozhodnuto o převozu pacienta zpět do Ústřední vojenské nemocnice v Praze. Tam se Zeman léčil s blíže nespecifikovaným jaterním onemocněním. V pátek měl v Lánech jmenovat Petra Fialu (ODS) novým premiérem.

V nemocnici prezident strávil 46 nocí. Do nemocnice byl převezen krátce po sněmovních volbách s potížemi způsobenými nespecifikovaným onemocněním. Podle člena prezidentova lékařského konzilia chirurga Pavla Pafka má chronické jaterní onemocnění. Dnes dopoledne Zeman na základě vlastního rozhodnutí zamířil z nemocnice v sanitním voze do Lán. Do zdravotního zařízení se nyní také vrací. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Kancelář prezidenta republiky

Štítky Zeman, covid, koronavirus, nemocnice, převoz, Praha, Miloš Zeman, COVID-19, Zámek Lány, nemoc, Ústřední vojenská nemocnice, Boris Šťastný, SENIOR HOME GROUP s.r.o., Frekvence 1, CNN Prima News

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zeman má pozitivní test na covid a míří zpět do nemocnice | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.