Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Nejezte rozinky z Alberta, radí potravináři. Obsahují ropný produkt

V rozinkách dodávaných na trh slovenskou firmou Encinger našla Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) minerální olej. Jde o látku, která vzniká frakční destilací ropy a používá se mimo jiné jako průmyslové mazivo. Taková látka se v potravinách vyskytovat nesmí, proto inspekce doporučuje spotřebitelům, aby rozinky původem z Íránu nejedli.

Potravináři nařídili řetězci Albert, u něhož závadnou šarži objevila, aby stáhl veškeré zásoby této šarže z trhu, uvedl za SZPI Marek Bartík.

Závadné balení má hmotnost půl kilogramu a datum minimální trvanlivosti je do 25. března 2022. Podle laboratorního rozboru bylo v kilogramu hrozinek 45,4 miligramu minerálního oleje. Inspekce také vložila informaci do evropského systému rychlého varování pro potraviny a krmiva RASFF, aby o závadné šarži věděly i dozorové orgány v ostatních zemích.

„Zákazníkům se velice omlouváme. V tomto případě se jedná o více než měsíc starou událost, kterou jsme již řešili a ihned po zjištění jsme zboží stáhli z prodeje. Dodavatele jsme požádali o prošetření situace a okamžitou nápravu," uvedl za řetězec Albert ředitel komunikace Jiří Mareček. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto SZPI

Štítky SZPI, rozinky, Albert, rozinka, Státní potravinářská inspekce, Írán, Systém rychlého varování pro potraviny a krmiva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nejezte rozinky z Alberta, radí potravináři. Obsahují ropný produkt | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.