Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Pomoc matkám samoživitelkám či bezdomovcům. V jihlavském Lidlu opět proběhne Sbírka potravin

Po půl roce se v Jihlavě bude konat další Sbírka potravin. Zájemci, kteří se budou chtít do dobročinné akce zapojit, tak opět mohou učinit v jihlavském Lidlu, a to na Okružní ulici.

Potřebným mohou věnovat trvanlivé potraviny nebo drogistické zboží. Postup je jednoduchý. Nakupující v časovém rozmezí od 8 do 18 hodin dostanou před supermarketem na Okružní leták se seznamem potravin a drogerie, které následně přidají do svého nákupního vozíku. Po zaplacení a projití pokladnou předají část nákupu, kterou si předem určili, dobrovolníkům v zelených zástěrách s logem Sbírky potravin.

Sbírka potravin se uskuteční 20. listopadu od 8 do 18 hodin v jihlavském Lidlu na Jiráskově ulici. 

„Ve společnosti je spousta lidí, kteří mají existenční problémy a často nemají ani základní věci k úklidu, osobní hygieně a často bojují i s nedostatkem potravin,“ líčí situaci, která je možná pro někoho až k nevíře, Ida Mitisková Kopalová, koordinátorka Sbírky potravin v Jihlavě. V takové nepříjemné situaci se často objevují například opuštění senioři, matky samoživitelky, rodiny v krizi či lidé bez domova nebo lidé s psychickým a tělesným postižením.

Rok od roku populárnější 

„S příchodem pandemie Covid-19 se objevilo více lidí, kteří se dostali do existenčních problémů. Přišli například o práci a nyní potřebují pomoc potravinových bank,“ dodává koordinátorka Mitisková Kopalová.

To že například děti samoživitelů mají hlad, vnímá stále více lidí a Sbírka potravin je vhodným počinem, jak potřebným pomoci, alespoň v uspokojení základních potřeb. „Máme radost, že Sbírka potravin je rok od roku známější a populárnější,“ s nadšením hodnotí přístup veřejnosti koordinátorka.

Stejná sbírka probíhala v Jihlavě i v loňském roce. Z dvě kola se vybralo téměř 2,5 tuny potravin a drogerie. „S povděkem sledujeme zvýšenou solidaritu veřejnosti a jsme rádi, že lidé chtějí stále pomáhat, byť každý přemýšlí v této době nad svým rodinným rozpočtem. Jsme hrdí, že Oblastní charita Jihlava je členem Potravinové banky na Vysočině a že můžeme skrze potravinovou sbírku uskutečňovat naše základní poslání, v tomto případě v podobě materiální pomoci,“ dodává Hana Fexová, ředitelka Oblastní charita Jihlava.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Oblastní charita Jihlava | Zdroj Oblastní charita Jihlava

Štítky Sbírka potravin, pomoc, Charita, potraviny, drogerie, sbírka, jídlo, Lidl, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pomoc matkám samoživitelkám či bezdomovcům. V jihlavském Lidlu opět proběhne Sbírka potravin | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.