Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Město vyčlenilo pět milionů na dotační programy pro sportovní kluby. Žádat lze až do ledna

Jihlava se chystá příští rok podpořit sportovní kluby pěti miliony korun v rámci vyhlášených dotačních programů. Na radnici se proto na začátku listopadu konal seminář, který členům nejen jihlavských sportovních klubů představil možnosti jejich využití i jak dosáhnout na další dotace.

Město má několik možností, jak podpořit sportovní akce. K dosažení dotací je však nutné si hlídat termíny a správně vyplnit veškerou dokumentaci, což může být pro zástupce klubů někdy složité. Náměstek primátorky pro oblast sportu Petr Ryška proto inicioval uskutečnění semináře, na kterém zástupci města, ale také Jihlavské unie sportu, přítomné seznámili s postupem pro dosažení vypsaných dotací i důležitými termíny. Na semináři se sešlo více než 30 zástupců jihlavských i mimo jihlavských klubů.

„Na semináři probíhala diskuse také k nové povinnosti žadatelů o dotace, což je dodání přílohy s úplným výpisem z evidence skutečných majitelů. Součástí prezentace bylo i Desatero pro žadatele, které lze shrnout do jednoho doporučení, že vždy když si nevím rady, tak se obrátím na administrátora dotace,“ uvedl náměstek primátorky Petr Ryška.

Jedním z důležitých termínů je momentálně konec letošního listopadu, ke kterému se nejpozději dá požádat o podporu z programu MŮJ KLUB 2022 Národní sportovní agentury. V případě zájmu o prezentaci či konzultaci k výzvě lze kontaktovat na e-mailu: jus@sportjihlava.cz.

Statutární město Jihlava pro příští rok připravuje dva dotační programy – Dlouhodobá činnost organizace 2022 a Jednorázové sportovní akce ve městě Jihlava pro období 1. 1. - 31. 12. 2022. V prvním zmíněném programu bude pravděpodobně alokováno celkem 4,5 mil. Kč a termín pro podání žádostí bude od 10. 1. do 19. 1. 2022 s tím, že bude výzva zveřejněna minimálně 30 dní předem. Druhý zmíněný program má předpokládanou alokaci 450 tis. Kč a termín podání bude v březnu příštího roku. Veškeré informace, včetně samotných dotačních programů najdete na webu města.

Ohodnoť článek

Foto TJ Sokol Bedřichov | Zdroj Magistrát města Jihlavy

Štítky sport, Jihlava, dotace, sportovní klub, Petr Ryška

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město vyčlenilo pět milionů na dotační programy pro sportovní kluby. Žádat lze až do ledna | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.