Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Navštivte Jihlavu v roce 2040, budoucností vás provede zdravotní sestra i zahrádkář

PR článek

Zajímá vás, jak se nám, našim dětem nebo vnoučatům bude žít třeba za dvacet let v krajském městě? Vedení Jihlavy se nad tím zamyslelo a do možné budoucnosti teď nabízí obyvatelům nahlédnout prostřednictvím interaktivních příběhů. Najdete je na webových stránkách Probereme Jihlavu.

Jihlavané mají jedinečnou možnost zaposlouchat se do budoucnosti našeho města. V rámci připravované Strategie rozvoje města Jihlavy pro roky 2022 až 2032 vzniklo ve spolupráci s odborníky několik scénářů o tom, jak by mohlo krajské město v následujících letech vypadat. „Scénáře chceme nyní lidem představit formou příběhů. Díky nim si mohou udělat obrázek o tom, jak se možná bude za devatenáct let žít v Jihlavě nám, našim dětem nebo vnoučatům,“ vysvětlila primátorka Karolína Koubová.

Sedm příběhů

Příběhy, které sestavil vypravěč Martin Hak, najdou lidé na www.jihlava.cz/proberemeji. „Je nutné podotknout, že jsou to příběhy možné budoucnosti. Jak to nakonec dopadne, závisí na tom, jaký směr si nastavíme v následujících letech. A to stále mohou ovlivnit i sami Jihlavané,“ upozornila primátorka.

Pod každým ze sedmi příběhů - například zdravotní sestry se specializací na „online komunikaci ve zdravotnictví“ Jitky Jemničkové nebo zahradníka Zdenka Zelenky - najdou lidé tři otázky. Jak na ně jednotlivé osudy zapůsobily, zda by chtěli v dané době žít a zda by dotyčnému chtěli něco vzkázat. „Budeme za každou zpětnou vazbu velmi vděční. Jde přeci o naši společnou budoucnost,“ upozornila primátorka Karolína Koubová s tím, že lidé mohou své komentáře psát do konce října.

Analýzy od odborníků

Koho hlouběji zajímají prognózy budoucího vývoje, ten se může začíst do  Analýzy vlivu globálních megatrendů na rozvoj statutárního města Jihlavy: Vývojové scénáře. Co jsou to scénáře budoucnosti nebo jak se na megatrendech pro Jihlavu pracovalo, se zájemci dozvědí v rozhovoru s odborníky z Akademie věd.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Jihlava, budoucnost, Probereme Jihlavu, Karolína Koubová, Zdeněk Zelenka, Akademie věd České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Josef Mužátko

když vidím to náměstí tmavý, tak tu 2040 už ani nechci bejt.

Pondělí, 25. října 2021, 07:06Odpovědět

Navštivte Jihlavu v roce 2040, budoucností vás provede zdravotní sestra i zahrádkář | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.