Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Pro lepší klima: Máme nápady a chceme slyšet ty vaše!

PR článek

V úterý 19. října v 16 hodin se uskuteční veřejné projednání k připravované Adaptační strategii statutárního města Jihlavy na změnu klimatu. Účelem strategie je zvýšit odolnost města vůči očekávaným dopadům této změny v příštích cca 20 letech.

„Během projednání představíme první část dokumentu, a sice zprávu o připravenosti města a jeho okolí na očekávané dopady měnícího se klimatu. Řeč tak bude například o suchu, vlnách veder nebo extrémních výkyvech počasí a o odolnosti města. Pokud umíme popsat problém, můžeme hledat řešení, a právě ta budeme konzultovat na veřejném projednání,“ uvedla Katarína Ruschková, vedoucí odboru životního prostředí jihlavského magistrátu.

Velmi cenné budou také názory veřejnosti na konkrétní navržená opatření i další nápady. Jaká místa ve městě by se měla proměnit, aby lépe odolávala vedru a suchu? Kde je prostor pro vegetační “zelené” střechy, komunitní zahrady či vodní pítka? Jak lépe zachytávat srážkovou vodu či nakládat se zelení, půdou a lesy? Na tyto a další otázky budeme hledat odpovědi.

První část strategie, tzv. analytická, je již dokončena a je zveřejněna na webu města jihlava.cz/adaptacnistrategie. Naleznete v ní informace o předpokládaných dopadech změny klimatu i tom, jak je na ně Jihlava připravena v řadě oblastech (od zemědělství po veřejný prostor či dopravu). Na webu najdete také shrnutí řízených rozhovorů se zástupci městských organizací a rovněž i shrnutí dotazníkového šetření, které proběhlo v květnu tohoto roku a do kterého se zapojilo 240 z vás.

Veřejné projednání se uskuteční v úterý 19. října v 16 hodin v zasedací místnosti Zastupitelstva města (budova Magistrátu města Jihlavy, Masarykovo náměstí 97/1, 586 01 Jihlava 1) a bude přenášeno https://jitsi.jihlava-city.cz/Adaptacni_strategie

Adaptační strategii zpracovává organizace CI2, o. p. s.

Tento projekt byl podpořen grantem z Norských fondů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky strategie, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pro lepší klima: Máme nápady a chceme slyšet ty vaše! | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.