Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Děti z Erka byly na táboře Kalich u Kamenice, vyzkoušely si pádlování a hledaly poklad

Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež při Oblastní charitě Jihlava uspořádalo letní pobytový výjezd, kterého se zúčastnilo 33 uživatelů této sociální služby.

Posláním Erka - nízkoprahové zařízení pro děti a mládež je podpora při začleňování dětí a mládeže, především z romské etnické menšiny, které jsou ohroženy společensky nežádoucími jevy, do většinové společnosti.

Společně s uživateli jsme v srpnu odjeli do Kamenice nad Lipou na tábor Kalich. Ubytováni jsme byli v chatkách. Po důkladném prozkoumání terénu jsme se mohli pustit do naplánovaného programu, ve kterém nechyběly sportovní aktivity, výtvarné aktivity, různé hry, koupání a vyjížďka na loďkách,“ řekla Zuzana Krčálová, sociální pracovnice z Erka.

„Tábor Kalich má hned několik hřišť, a to i hřiště s pískem, kde si děti zahrály volejbal,“ uvedla Zuzana Krčálová. „Je super, že tu je rybník a loďky. Vyzkoušeli jsme si s klukama pádlování a taky jsme byli na stezce odvahy, která byla pozdě večer v lese,“ řekl nadšeně jedenáctiletý Pepa, jeden z účastníků pobytové akce. Děti se díky blízkým lesům lépe seznámily s přírodou.

Soutěž o nejlépe uklizenou chatku je přiměla k tomu, aby se pečlivě staraly i o své dočasné ubytování. „Počasí nám přálo, tak jsme na osvěžení využily s dětmi místní rybník. Na rybníku byly i loďky, děti si tedy mohly vyzkoušet i pádlování,“ popsala dále program Krčálová.

Mezi aktivitami, které byly pro děti připraveny, nechybělo hledání pokladu. Děti musely na jednotlivých stanovištích plnit různé úkoly. Všichni zúčastnění se prý tohoto úkolu zhostili na výbornou.

Celý pobyt byl zakončen táborákem a stezkou odvahy, kterou úspěšně prošly všechny děti. Jednalo se o velikou zkoušku statečnosti. „Všichni jsme se vrátili unavení, ale spokojení, že se nám vše vydařilo,“ uvedla závěrem Zuzana Krčálová.  

Tisková zpráva | Zdroj Oblastní charita Jihlava

Štítky rybník, Jihlava, Kamenice nad Lipou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Děti z Erka byly na táboře Kalich u Kamenice, vyzkoušely si pádlování a hledaly poklad | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.