Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Krajský úřad Vysočiny zaregistroval všech 19 kandidátek pro sněmovní volby

Krajský úřad Vysočiny zaregistroval všech 19 kandidátních listin podaných pro letošní podzimní volby do Poslanecké sněmovny. Z kandidátky Hnutí Prameny ale vyškrtl dva kandidáty s pořadovými čísly čtyři a osm, protože zmocněnec hnutí ani po výzvě nedoložil prohlášení obou kandidátů. Vyplývá to z údajů, které dnes na úřední desce zveřejnil kraj. Sněmovní volby budou 8. a 9. října. Před čtyřmi lety se o přízeň voličů v tomto kraji ucházelo 24 politických uskupení.

"Mohu potvrdit, že všem volebním subjektům, které podaly v Kraji Vysočina kandidátní listiny pro podzimní volby, byla udělena registrace," sdělila mluvčí kraje Jitka Svatošová.

Termín pro podání kandidátních listin vypršel 3. srpna. Následně některé politické subjekty opravovaly drobné nedostatky, doplňovaly počty kandidátů, měnily kandidáty nebo jejich pořadí. K 9. srpnu figurovalo na kandidátních listinách podaných v kraji 311 jmen.

O úpravy na kandidátních listinách požádalo krajský úřad šest volebních uskupení. Stejný počet volebních subjektů úřad vyzval k nápravě zjištěných nedostatků.

V roce 2017 vyhrálo volby do Poslanecké sněmovny na Vysočině hnutí ANO s 28,63 procenty hlasů. Druzí skončili Piráti, jimž voliči přidělili 9,92 procenta, ODS na třetím místě získalo 9,89 procenta hlasů. Voleb se na Vysočině zúčastnilo 64,03 procenta voličů.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ČR, volby, sněmovna, Vysočina, Kraj Vysočina, krajský úřad, kandidátní listina, volby do Poslanecké sněmovny PČR, ANO 2011, ODS, Česká pirátská strana

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krajský úřad Vysočiny zaregistroval všech 19 kandidátek pro sněmovní volby | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.