Počasí dnes14 °C, zítra13 °C
Sobota 19. října 2024  |  Svátek má Michaela
Bez reklam

Na Vysočině přibylo v prvním pololetí 742 bytů, je to skoro o 15 procent víc než loni

Na Vysočině letos přibývají nové byty rychlejším tempem než před rokem. Během prvních šesti měsíců jich stavbaři dokončili 742, v porovnání se stejným obdobím vloni jich bylo víc o 14,7 procenta. Počet nově rozestavěných bytů se v kraji meziročně zvýšil o více než pětinu. Vyplývá to z údajů, které zveřejnil Český statistický úřad (ČSÚ).

Počet dokončených bytů v Česku za letošní první pololetí stoupl o 11,4 procenta na 16 991. Růst v meziročním porovnání zaznamenala větší část krajů. Méně bytů než před rokem stavbaři dokončili jen v Jihočeském kraji, Olomouckém kraji a Zlínském kraji.

Z letošních nových bytů v Kraji Vysočina je 629 v nových domech, zbývajících 113 bytů bylo vytvořeno úpravami již dokončených budov. Výstavbou rodinných domů získali obyvatelé kraje od letošního ledna do konce června 485 bytů, v nově postavených bytovkách vzniklo 134 bytů.

Budovat začali stavební dělníci na Vysočině v letošním prvním pololetí domy s 1 060 byty. Meziročně se počet zahájených staveb bytů v tomto kraji zvýšil o 23,1 procenta. V Česku bylo rozestavěných 20 335 bytů, proti prvním šesti měsícům minulého roku jejich počet vzrostl o 9,1 procenta.

Bytová výstavba se na Vysočině postupně zvyšuje od roku 2017. Za celý minulý rok stavbaři dokončili 1556 bytů, zatímco v roce 2016 jich předali do užívání jen 969.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto gartal.cz

Štítky byty, Vysočina, bydlení, Kraj Vysočina, Český statistický úřad, Česko, Jihočeský kraj, Olomoucký kraj, Zlínský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Vysočině přibylo v prvním pololetí 742 bytů, je to skoro o 15 procent víc než loni | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.