Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Deset hodin hudby, čtrnáct kapel. Jihlava po pauze na letňáku zažije dobročinný festival

Letos, po vynucené „covidové“ pauze, se lidé mohou opět těšit na jednodenní dobročinný festival Přijďte na koncert, pomůžete. Desetihodinový hudební maraton kapel z Vysočiny se bude konat na jihlavském amfiteátru, a to první zářijovou sobotu.

„V letošním roce jsme si za partnera vybrali Integrační centrum Sasov, které se zabývá problematikou autismu. Činnost této organizace považuji v našem městě za velmi prospěšnou a důležitou, protože je schopna profesionálně a systémově řešit problémy lidí, kteří se ocitli v nelehké životní situaci,“ říká organizátorka festivalu Markéta Báťová.

Jednodenní dobročinný festival se koná již podevatenácté. Během minulých ročníků se pomáhalo například sdružení VOR Jihlava, azylovému domu v Jihlavě, Středisku křesťanské pomoci Jihlava a v roce 2019, kdy se konal poslední ročník, šel výtěžek na jihlavskou občanskou poradnu. V roce 2020 byl festival kvůli koronavirové pandemii zrušený. 

Letošní ročník se po roční pauze kvůli koronaviru opět odehraje na dvou podiích. Vystoupí na nich čtrnáct kapel a dvě taneční skupiny. Návštěvníky koncertu čeká plných 10 hodin muziky, a to od 14 hodin až do půlnoci.

„Zájem kapel zúčastnit se dobročinného koncertu a svým vystoupením bez nároku na honorář pomoct, je každý rok větší a větší, a někdy je opravdu těžké vybrat jen některé. Moc si za to všech muzikantů vážíme a jsme na ně hrdí,“ dodává Báťová.

Program i na dětském hřišti 

Všechny náklady koncertu, které je třeba uhradit, se i letos podařilo organizátorům zajistit od sponzorů a podporovatelů koncertu. Vedle Statutárního města Jihlava je to i řada jihlavských firem a podnikatelů. „Celý výtěžek ze vstupného tak bude možno poslat na konto Integračního centra Sasov,“ zmiňuje Báťová.

Program pro děti, které mají v doprovodu dospělých vstup do 12 let věku zdarma, bude zajištěný na přilehlém dětském hřišti. Své vystoupení zde nabídne, a koncert tak podpoří i jihlavská taneční škola Nart Dance School a také děti z taneční skupiny Juni team.

Kdo všechno zahraje? 

Letošní hudební scéna bude opět velmi nabitá. Na koncertě vystoupí například kapely X-Core, Hairy Groupies nebo OČI. „Nebude však chybět ani pořádná alternativa. Festivalovými „nováčky“ jsou letos třeba Gender Question. Z ostřílených legend zahrají Major Major, Autobus nebo Lady Kate,“ přibližuje hudební program Markéta Báťová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pexels

Štítky koncert, dobročinný, Sasov, pomoc, Jihlava, amfiteátr, festival, hudební skupina, Kraj Vysočina, hudba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Deset hodin hudby, čtrnáct kapel. Jihlava po pauze na letňáku zažije dobročinný festival | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.