Počasí dnes8 °C, zítra13 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Náměstí ve zlatém lesku. Jihlava vítala dvojnásobného olympijského vítěze Lukáše Krpálka

Olympijský vítěz Lukáš Krpálek přijel pozdravit jihlavské fanoušky a ukázat jim to nejcennější, čeho lze ve sportu dosáhnout - zlatou medaili. A rodné město třicetiletého judistu přivítalo s otevřenou náručí a opakovanými aplausy.

Byla to akce, na kterou se vyplatí udělat čas. Málokdy totiž má Jihlava možnost přivítat olympijského vítěze. Nebo málokdy... Judista Lukáš Krpálek se o to zasloužil už podruhé v pěti letech. A stejně jako v roce 2016 po zlatých Olympijských hrách v Riu de Janeiru si sportovní fenomén ve svém nabitém kalendáři narychlo udělal čas, aby jihlavským fanouškům ukázal svůj nejnovější cenný kov, který vybojoval minulý týden v japonském Tokiu.

Krpálek se z Asie vrátil v neděli večer, celé pondělí strávil v klidu s rodinou. „A pak se rozjel kolotoč, objíždím různé akce, televize, například dneska v 18 hodin musím být ještě v Praze,“ přiblížil judista hektiku posledních dní. „Je to dost, ale na druhou jsem rád, že můžu přijet, ukázat medaili a poděkovat všem fanouškům za podporu.“  

Nejprve se zastavil na krátké setkání jihlavské radnici, kde se pozdravil s primátorkou, která mu pogratulovala a předala dary od města Jihlava, na což navázala na podiu na Masarykovo náměstí, kam olympijský šampion dorazil zhruba v 15:15. A jihlavští občané byli nachystaní, Lukáše přivítali nejen aplausem, ale i několika mexickými vlnami.

Viditelně dojatý jihlavský rodák pak na podiu téměř hodinu trpělivě a vtipně odpovídal na zvídané dotazy moderátorů, často dokázal zaplněně horní náměstí i rozesmát. A samozřejmě nemohl chybět zlatý hřeb celého odpoledne - ukázka tak vzácné zlaté olympijské medaile.   

Návštěva Lukáše Krpálka v Jihlavě se upekla během několika dní. „Když mi volali, zda bych sem nepřijel, snažil jsem se maximálně vyhovět a najít nejbližší možný termín,“ potvrzuje s tím, že například na velkou oslavu s rodinou nebo kamarády čas ještě nebyl. „Jedině v Japonsku, když jsme s Jirkou Prskavcem vyhráli ve stejný den, nějaká menší oslava byla,“ usmívá se.   

Po vrcholných výkonech si nyní třicetiletý judista od velkých sportovních akcích odpočine, závodit bude zřejmě až po novém roce. „Je třeba si odpočinout, zregenerovat a doléčit nějaké zdravotní šrámy, abych byl připraven na další olympijskou kvalifikaci.“ Krpálka bude také čekat rozhodování, v jaké váhové kategorii bude pokračovat - zda setrvá v té nejtěžší, nebo zda zvolí návrat do polotěžké do 100 kg. 

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky Lukáš Krpálek, judo, olympijské hry, zlato, přivítání, Jihlava, olympijský vítěz, judista, Rio de Janeiro, Asie, Tokio, Japonsko, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Náměstí ve zlatém lesku. Jihlava vítala dvojnásobného olympijského vítěze Lukáše Krpálka | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.