Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Hasiči po večerní deštích odstraňovali popadané stromy a odčerpávali vodu, nejhorší byla situace na Jihlavsku

Hasiči na Vysočině měli kvůli počasí od úterního večera asi 30 výjezdů, hlavně kvůli popadaným stromům, pročišťování kanalizace a odčerpávání vody. Nejvíc pršelo na Jihlavsku. Vyplývá to z informací krajského hasičského záchranného sboru a Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Výjezdů kvůli odstraňování následků dešťů začalo hasičům z Vysočiny přibývat hlavně po 20:00. Voda se dostala do několika garáží nebo sklepů rodinných domů. Zatopený sklep měla i restaurace v centru Třeště na Jihlavsku, kam hasiči jeli dnes ráno.

Podle informací ČHMÚ napršelo v Jihlavě v Hruškových Dvorech v úterý večer během hodiny přes 40 litrů na čtvereční metr. Úhrn srážek za 24 hodin tam překročil 68 litrů na čtvereční metr. Ještě silnější deště byly v obci Vysoké Studnice na Jihlavsku. Úhrn za 24 hodin tam překročil 77 litrů na čtvereční metr.

Předpověď počasí počítá s tím, že dnes bude na Vysočině převážně zataženo se slabým deštěm, později budou přeháňky jen ojedinělé. Nejvyšší odpolední teploty budou 19 až 22 stupňů Celsia. Vítr bude slabý do 15 kilometrů za hodinu.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři

Štítky ČR, počasí, hasiči, Vysočina, okres Jihlava, Český hydrometeorologický ústav, Kraj Vysočina, Hasičský záchranný sbor, Třešť, Jihlava, Vysoké Studnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči po večerní deštích odstraňovali popadané stromy a odčerpávali vodu, nejhorší byla situace na Jihlavsku | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.