Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jihlavský Bosch Diesel zatím nemusel omezovat výrobu kvůli nedostatku dílů

Jihlavský Bosch Diesel zatím nemusel omezovat výrobu kvůli nedostatku materiálu nebo dílů v automobilovém průmyslu, i když je zajišťování dodávek obtížnější. Objednávky od zákazníků se nadále pohybují na vysoké úrovni, sdělil mluvčí Bosch Group Pavel Roman. Podnik zaměřený na výrobu vstřikovacích zařízení do naftových motorů zaměstnává okolo 4 tisíc lidí.

Předseda jedné z podnikových organizací KOVO ve firmě Bosch Diesel Roman Bence doplnil to, že i dovolené teď probíhají tak, jak byly naplánované. „Vnímáme tu situaci s čipy, má to dopad na naše zákazníky, takže nás to může nějakým způsobem postihnout. Ale tím, že máme široké portfolio výrobků do různých částí světa, tak to pro nás momentálně není zatěžující," řekl Roman Bence. Dodal, že firma naopak shání další zaměstnance.

Společnost Fraenkische CZ v Okříškách na Třebíčsku vyrábí především plastové trubky pro auta, které slouží k ochraně kabelů, vedení paliva, oleje i vzduchu. Zaměstnává 800 lidí.

„Situaci spojenou s dlouhodobým nedostatkem výrobních surovin, jako je například plastový granulát nebo globální problém v podobě nedostatku čipů pro výrobce automobilů samozřejmě vnímáme velice citlivě," uvedla specialistka pro firemní komunikaci Daniela Vilhelmová. Víc než nedostatek materiálu teď podle ní společnost ovlivňuje pokles zakázkové náplně, který je větší, než obvykle během letních prázdnin, zřejmě i kvůli tomu, že zákazníci prodlužují své celozávodní dovolené. „Delší dovolenou tak dopřáváme našim zaměstnancům i my," uvedla bez dalších podrobností.

Automobilový průmysl po celém světě loni citelně zasáhla pandemie covidu-19, která měla negativní dopady na výrobní aktivity i na poptávku. Letos se výrobci aut potýkají s nedostatkem součástek, zejména čipů používaných do palubní elektroniky.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Bosch Diesel

Štítky ČR, automoto, firmy, Vysočina, Bosch Diesel, výroba, provoz, Robert Bosch GmbH, Pavel Roman, FRAENKISCHE CZ, pandemie covidu-19, okres Třebíč, Okříšky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavský Bosch Diesel zatím nemusel omezovat výrobu kvůli nedostatku dílů | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.