Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Jihlavané se otužují, cestují za dobrým jídlem a přemýšlejí za volantem

PR článek

Alespoň tak to vypadá při pohledu na žebříček bestsellerů jihlavského knihkupectví! Deset titulů, se kterými zákazníci nejčastěji odcházejí z Luxoru na Masarykově náměstí, hravě vyřeší, jaké čtení zabalit letos na dovolenou!

Ledový muž Wim Hof je známý výkony, které ohromují celý svět. Tráví hodiny v ledové vodě, běžel naboso maraton napříč pouští bez kapky vody nebo v kraťasech za polárním kruhem. Jeho kniha o dechu, chladu a nastavení mysli nám ukazuje, že jsme limitovaní jen hloubkou své představivosti a silou svého přesvědčení.

Gastroturistika je skutečná věc! Na žebříčku nejprodávanějších knih Luxoru v Jihlavě se v květnu objevila kniha Lukáše Hejlíka Výlety s Gastromapou. Najdete v ní 100 nádherných míst a tipy na vytříbené nebo lidové podniky, kam si zajít na oběd, kávu, zákusek nebo večerní drink. Kniha je doplněná o QR kódy a playlist navázaný na Spotify. 

V top desítce nejoblíbenějších titulů se už půl roku drží kniha Marka Ebena Myšlenky za volantem. Soubor fejetonů a sloupků populárního moderátora a herce vyšel na přání autora v kroužkové vazbě, prý aby vážený čtenář mohl vytrhnout ty listy, které ho nebudou bavit. Sarkasmus a inteligentní humor je Marku Ebenovi vlastní, čekat jej tedy můžeme i v jeho knize.

Listopád Aleny Mornštajnové je celorepublikový bestseller. I v jihlavském Luxoru se už pěkných pár týdnů drží na špičce žebříčku. A generační příběhy očividně „táhnou“, protože velkou přízeň Jihlavanů si získávají i rodinné ságy. Šikmý kostel z pera Karin Lednické se už dočkal i druhého dílu. Celý příběh začíná důlním neštěstím v roce 1894, připomíná polozapomenuté časy a vykresluje drsný život v pastevecké obci na Karvinsku. O něco sladší příběhy splétá osud v Kavárně u Anděla. Již trojdílná knižní série oblíbené německé autorky Anne Jacobsové se odehrává v poválečném Wiesbadenu.

Když zahraniční beletrii, tak klasiku. V této kategorii zabodovala Jojo Moyesová se svým novým románem Jako hvězdy v temné noci. Alici, Margery a tři další odvážné ženy čeká cestování na koních nebezpečnou divokou krajinou Apalačských hor, boj s předsudky místních lidí, ale také nádherné ženské přátelství, soudržnost i láska. Thriller Její konec od Shari Lapeny odhalí další nebezpečné tajemství ukryté pod povrchem spořádané rodiny, a to v příběhu plném stupňujícího se napětí a nečekaných zvratů. Kniha, se kterou nešlápnete vedle, a na dovolené si ji přečte celá rodina.

Desítku nejprodávanějších knih uzavírají Slunečná II, pokračování příběhů oblíbeného televizního seriálu, a poučná, avšak zábavná kniha 100 perliček pro (ne)milovníky češtiny. Původní český projekt Červená propiska má za cíl šířit jazykové znalosti a vzdělávat. Jde na to hravě a zábavnou formou. Z červnového úspěchu knihy je vidět, že vzdělání není v Jihlavě nikomu lhostejné ani o prázdninách!

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky knihy, Luxor, knihkupectví, kniha, Neoluxor, Marek Eben, Wim Hof, Lukáš Hejlík, Jihlava, jídlo, Jojo Moyesová, Alena Mornštajnová, Karin Lednická, Anne Jacobs, Spotify

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavané se otužují, cestují za dobrým jídlem a přemýšlejí za volantem | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.