Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Vsadili jsme na školní batohy. Dnes je to standard i pro prvňáčky, říká zakladatel firmy Topgal

PR článek

Musí být lehký a taky pevný s anatomicky tvarovaným zádovým systémem a neměl by stát moc. Řeč je o školních batozích. Ano, klasickým aktovkám odzvonilo před desítkami let. Teď jsou nejvíc žádané batohy, případně kombinace batohu s aktovkou. Trendy nejen na českém trhu určuje společnost Topgal, kterou založil a stále vede Radomír Brynda.

Radomír Brynda
Za 28 let prodal přes dva miliony školních batohů. Jeho firma Topgal provozuje velmi úspěšný e-shop a když se podíváte na batohy v kožených galanteriích či papírnictvích, část bude mít právě tuto značku. Topgal však prodává na internetu i v Polsku, na Slovensku a v Maďarsku. Pokud chcete poradit, jaký batoh vybrat svému dítěti do školy, podívejte se na www.topgal.cz.

Co je pro rodiče klíčové při výběru školního batohu?
Zdraví dítěte je na prvním místě. Rodiče zajímá především vyřešení zádové části, hmotnost batohu a také jeho bezpečnost, například reflexní prvky. Podle průzkumů jsou cena či design méně podstatné.

Čím to je?
Nechali jsme si udělat zajímavý průzkum, který zjišťoval, jak daleko mají prvňáci do školy. Vyplynulo z něj, že polovina dětí to má do školy minimálně 500 metrů a část z nich více než kilometr. Děti chodí pomaleji, náklad se jim tedy pronese.

Navíc nosí hodně učebnic, možná dokonce zbytečně.
To je záležitost každé školy. Naší prací je vymyslet a nabídnout batoh, který je co nejlehčí a má propracovaný zádový systém, aby bylo jeho nošení co nejzdravější. K tomu spolupracujeme se specialisty, především fyzioterapeutem. No a kapitolou samou pro sebe je kombinace materiálů, které používáme.

Jak to myslíte?
Batoh musí být co nejlehčí a zároveň musí dost vydržet. Musíte tedy kombinovat více materiálů, promyslet jejich spoje a funkčnost.

Schválně jsem se podíval na prodeje batohů z druhé ruky. Vašich výrobků je tam asi nejvíce.
Vypadá to, že konkurujeme sami sobě, že? Naše výrobky opravdu hodně vydrží, takže se dají prodávat i po několika letech používání. Mimochodem, když chcete ověřit kvalitu značky, podívejte se prodeje použitých. My si tak věříme, že když budete u nás batoh reklamovat, pošleme vám k používání náhradní.

Kolik druhů batohů vlastně aktuálně nabízíte?
Aktuální nabídku dělíme vždy pro první třídu, druhou a třetí, čtvrtou a pátou, batohy pro druhý stupeň a studenty. Důraz na zdravý zádový systém, hmotnost a funkčnost je pro nás automatický všude, rozdíly jsou tu logicky především v designu. Nyní máme v nabídce 200 druhů, celkem jsme už nabídli více než 750 druhů batohů. Všechny jsou v našich originálních designech.

Jaký podíl na trhu vlastně máte?
Nabízíme i další školní potřeby či batůžky pro předškoláky. Pokud bychom však počítali jen samotné batohy, budeme na jednotkách procent. Celkový trh je obří, my jsme spíše etalonem kvality a díky 28 letům na trhu můžeme směle prohlásit, že naše výrobky asi potkal prakticky každý, i když často o tom ani nemusí vědět. Prodali jsme totiž už přes dva miliony kusů batohů.

Jak vás vlastně napadlo Topgal založit?
Vlastně náhodou. V roce 1993 jsem se specializoval na prodej kožené galanterie. Od ní byl krůček k segmentu, který byl v té době prakticky neznámý. Vyráběly se tehdy pouze aktovky, batohy do školy ještě ne. My jsme na ně vsadili a vyplatilo se. Naštěstí se mi za ta léta povedlo udělat kromě pár špatných především hodně velmi dobrých rozhodnutí. Například oceňovaný e-shop máme už 18 let a většinu produktů jsme schopni prodat právě online, všechny výrobky máme skladem, doprava je obvykle zdarma.

Děti si batohy nemusejí zkoušet?
Pro děti je klíčový design, batoh se jim musí líbit. My jsme dali velký důraz na to, abychom rodičům pomohli i s online nákupy. Na našich stránkách proto máme opravdu detailní návody, jak správně vybrat batoh, podle výšky dítěte, případně podle zádového systému atd. Máme prostě hodně zkušeností, které umíme našim zákazníkům předat. Můžete si k nám i zavolat nebo napsat.

Přesto máte i vlastní kamennou prodejnu.
Naše produkty se prodávají v desítkách obchodů pro celé České republice. V sídle firmy ve Šternberku, máme jednu vlastní prodejnu, což je něco jako naše vlajková loď. Nejsme pouhým internetovým prodejcem, jsme výrobcem kvalitních výrobků, se kterými se velmi rádi pochlubíme.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky TOPGAL, rozhovor, batohy, děti, batoh, design, Polsko, Slovensko, Maďarsko, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vsadili jsme na školní batohy. Dnes je to standard i pro prvňáčky, říká zakladatel firmy Topgal | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.