Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Darujte krevní plazmu! Kromě dobrého skutku na vás čeká i finanční odměna

PR článek

I za dobrý skutek můžete dostat zaplaceno. Nevěříte? Přijďte to zkusit do jihlavského odběrového centra společnosti Cara Plasma.  Za každé darování krevní plazmy dostane dárce při odchodu finanční náhradu ve výši 700 korun a při pravidelném darování i exkluzivní dárky za nasbírané body v rámci věrnostního programu. Záslužný čin tak může vylepšit rodinný rozpočet. Pomáhat druhým nebylo nikdy jednodušší.

Darujte a budete obdarováni

Po vyplnění dotazníku a lékařské prohlídce se dárce přesune na odběrový sál. V průběhu jsou k dispozici teplé nápoje a drobné občerstvení, v letních měsících i zmrzliny. Po odběru krevní plazmy čeká na každého dárce již zmíněná finanční odměna 700 korun nebo nárok na den placeného volna. Případně mají všichni dárci možnost si odečíst až 3 tisíce korun z daně z příjmu, a to až do výše 15 % ze základu daně. „Pro řadu dárců je důležité, že odběry jsou odměňovány sedmi sty korunami a možností úlevy na daních. A zejména teď, kdy se řada lidí vzpamatovává z výpadku příjmů kvůli pandemii, jde o užitečnou výhodu,” dodává Roman Jakoubek.

Čím víc bodů, tím více dárků

Věrnostní program pro pravidelné dárce přináší mnoho exkluzivních dárků a získat body je hračka. V odběrovém centru společnosti Cara Plasma sbíráte body při každé návštěvě. Prvodárci dostanou prvních 5 bodů za registraci, další bod máte jenom za to, že přijdete včas, 15 bodů za vyplnění dotazníku po každém odběru  a další body sbíráte za doporučení svého známého do dárcovských center společnosti Cara Plasma a za pravidelné darování.  Body pak každý promění dle svého - vybrat si lze ze široké nabídky dárků, od cestovní elektroniky až po poukazy do vybraných obchodů, bezdrátová sluchátka nebo kávovar.

Další benefity dárcovství krevní plazmy

Výhodou pravidelného darování v centrech Cara Plasma je bezesporu lékařská prohlídka před každým odběrem. To je možné vždy jednou za 14 dní. Před prvním darováním a poté každý půlrok dárce čeká i detailní prohlídka a konzultace s lékařem o zdravotním stavu. „Před každým odběrem dárci rozebereme krevní obraz, měříme mu tlak a provedeme vyšetření na krví přenosné nemoci,” vysvětluje Simona Hohlová z Cara Plasma.

K čemu se plazma využívá

Krevní plazma je důležitou složkou krve a díky tomu je nenahraditelnou surovinou pro výrobu léků pro lidi se závažným onemocněním krve a imunitního systému. „Dárcovstvím můžete pomoci pacientům s poruchami srážlivosti krve, sníženou imunitou nebo onkologickými onemocněními,” říká Simona Hohlová. Léky, k jejichž výrobě je krevní plazma používána, pomáhají tisíce lidem nejen v České republice. Zásadní význam mají pro pacienty s hemofilií, dědičnou poruchou, která se nejčastěji projevuje zvýšeným krvácením. Pro osoby s touto diagnózou jsou léčiva z krevní plazmy zcela zásadní ke zlepšení kvality života.  Plazma lze využít i při léčbě rozsáhlých popálenin, úrazů nebo během závažných operací.


Kdo může darovat

Dárcem se může stát každý zdravý člověk starší 18 let. K posouzení, zda je člověk vhodným dárcem, slouží vstupní prohlídka. Dočasně jsou z dárcovství vyřazení lidé, kteří v poslední době prodělali některé infekční nemoci nebo akutní úrazy, mají čerstvé tetování a piercing a postoupili některé typy očkování. Dárcovství není vhodné během těhotenství a menstruace. V případě onemocnění covid-19 může člověk darovat nejdříve 28 dní od prvního dne bez příznaků. Po očkování proti covidu-19 vakcínou typu mRNA lze darovat po 7 dnech a po vakcíně vektorového typu po 28 dnech.


V Jihlavě můžete jít darovat krevní plazmu do odběrového centra Cara Plasma na adrese Masarykovo náměstí 40 ze rohem od České pojišťovny. Darovat můžete každý všední den a v sobotu. Registrace je možná na webu www.caraplasma.cz  nebo na telefonním čísle +420 561 208 000.
 

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Cara Plasma, krevní plasma, odběry, dárcovství, krevní plazma, nemoc, daň, Generali Česká pojišťovna, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Darujte krevní plazmu! Kromě dobrého skutku na vás čeká i finanční odměna | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.