Počasí dnes19 °C, zítra17 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Probační a mediační služba Jihlava spolupracuje se dvěma nízkoprahovými zařízeními

Od června spolupracují dvě Nízkoprahová zařízení pro děti a mládež Oblastní charity Jihlava - Vrakbar Jihlava a ZASTÁVka Telč - s Probační a mediační službou Jihlava.

„Spolupráce spočívá v tom, že uživatelé služeb těchto zařízení, kteří dostanou trest obecně prospěšných prací či společensky prospěšné činnosti, si mohou tyto tresty odpracovat právě v těchto zařízeních,“ vysvětluje Šárka Štočková, vedoucí nízkoprahových služeb jihlavské Charity.

Cílem spolupráce je vytvoření pracovních míst pro takto potrestané. Potrestaní jsou tak prý více motivováni k odpracování trestu, pokud působí někde, kde to znají a cítí se v bezpečí. V obou klubech bylo vytvořeno jedno pracovní místo.

„Zvyšující se počet dotazů od klientů, zda by to u nás bylo možné, nás vedl k zamyšlení, proč bychom to nemohli zkusit. Domluvili jsme si setkání s pracovníky Probační a mediační služby Jihlava a navrhli jsme možnost vytvoření pracovních míst u nás, v obou klubech,“ říká dále Štočková.

„Nyní je místo v Nízkoprahovém zařízení pro děti a mládež ZASTÁVka Telč i v Nízkoprahovém zařízení pro děti a mládež Vrakbar Jihlava obsazeno. Jakmile se místo uvolní, nebráníme se pokračovat v této spolupráci pro s Probační a mediační službou Jihlava,“ uvádí závěrem  Štočková.

Nízkoprahová zařízení pomáhají mladým lidem zlepšit kvalitu jejich života, předcházet vznikajícím sociálním rizikům, pomáhat jim orientovat se v jejich sociálním prostředí a vytvářet podmínky k řešení jejich aktuálních obtíží.

Tisková zpráva | Foto Oblastní charita Jihlava

Štítky Jihlava, Telč, pracovní místo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Probační a mediační služba Jihlava  spolupracuje se dvěma nízkoprahovými zařízeními | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.