Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Do důchodu se ještě nechystám, ale je skvělé vidět syna pokračovat v rodinném podnikání, říká majitel Zámečnictví Zmeškal

PR článek

Známé české přísloví říká, že jablko nepadá daleko od stromu. Platí i v případě rodinného podnikání Františka Zmeškala. Zámečnictví Zmeškal v Trhových Svinech totiž provozují hned dva Františkové - otec se synem. A ačkoliv se František Zmeškal starší do důchodu ještě nechystá, už dnes je rád, že má firmu komu předat.

S kovem pracují oba Františkové prakticky už od mládí. Spolu se jménem, rodinným vztahem a působením ve stejné firmě je spojuje také vzdělání na stejné škole. „Oba jsme absolvovali střední odbornou školu ve Velešíně,” vypráví zakladatel podniku. A nebyli jsme z naší rodiny jediní. Velešínská škola je tradiční adresa Zmeškalů,” usmívá se.

Vlastní podnikání rozjel František Zmeškal starší už v roce 2003. „Po letech strávených v Boschi bylo rozhodnutí odejít velmi těžké, ale jak se nakonec ukázalo, byl to správný krok,” hodnotí zpětně. „Počátky byly sice pomalejší, ale zakázku od zakázky jsme úspěšně rostli,” popisuje.

Problémy řešíme rychle a přímo

Významným milníkem byl pro firmu rok 2015 a stavba vlastní výrobní haly na kraji Trhových Svinů. „Nacházíme se v průmyslovém regionu, proto jsou našimi zákazníky často velké výrobní podniky,” vysvětluje Zmeškal.

Jeho rodinná firma nabízí kompletní služby v oblasti obrábění kovů. „Umíme 2D a 3D CNC obrábění laserové řezání. Vytváříme konstrukční řešenímontáž a kompletaci sestav,” přidává se František Zmeškal mladší. „Prostě kompletní servis,” dodává.

Velkou předností rodinného podniku jsou podle otce i syna dlouholeté zkušenosti z oboru, vysoká profesionalita a v neposlední řadě především schopnost rychle a efektivně řešit problémy. „Se zákazníkem komunikujeme přímo. Když se vyskytne problém, poradíme rovnou od stroje. Komunikace nejde přes několik úrovní, jako tomu může být jinde,” říká Zmeškal mladší.

Ceny kovů bohužel rostou, nikdo neví proč

Podle jeho otce se málokdy stává, že by k nim přijel zákazník a odjel s nepořízenou. „Samozřejmě jsme limitováni počtem a velikostí strojů. Z hlediska odbornosti však nabízíme vysoce kvalifikované služby,” říká Zmeškal starší. „V tomto ohledu Fandovi velmi věřím,” dodává.

Směrem k zákazníkům řeší poslední dobou oba řemeslníci problém jiného druhu. Cena kovu celosvětově dramaticky roste, nikdo přitom nedokáže říct, proč tomu tak je. „Ocel a barevné kovy jsou dnes o sto procent dražší než na začátku roku,” varuje majitel firmy. 

Úspěšný rodinný podnik je dvojnásobná radost

Navzdory vzrůstajícím cenám kovů i následkům koronavirových opatření si otec a syn Zmeškalovi na nedostatek práce nestěžují, naopak. Letos mají v plánu rozšířit výrobní halu. „Bude určena pro montáž, díky tomu navýšíme naše výrobní kapacity,” říká Zmeškal starší.

Role ve firmě mají se synem jasně rozdělené, spolupráce na pracovišti jim klape. „Do důchodu se sice ještě nechystám, ale jsem rád za to, že tu je Fanda se mnou,” přiznává Zmeškal starší. „Je to dobrý pocit vědět, že syn pokračuje v našem rodinném podnikání,” uzavírá.

Břemeno rodinného podniku postupně přebírá i František Zmeškal mladší.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky zámečnictví zmeškal, obrábění kovů trhové sviny, cnc stroje, cnc, podnikání, starobní důchod, kovy, Robert Bosch GmbH, Velešín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do důchodu se ještě nechystám, ale je skvělé vidět syna pokračovat v rodinném podnikání, říká majitel Zámečnictví Zmeškal | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.