Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Zastupitelé Jihlavy nesouhlasí s přesunem poboček České pošty. Podnik připravil kompromisní návrh

Zastupitelstvo Jihlavy nesouhlasí s chystanou změnou sítě poboček České pošty v tomto krajském městě a žádá o přehodnocení rozhodnutí o rušení některých místních poboček. Zastupitelé na úterním jednání poukazovali zejména to, že se má jedna z pošt přesunout do nedávno otevřeného obchodního centra Aventin na okraji Jihlavy, kritizovali také kvalitu služeb hlavní pošty na Masarykově náměstí. Zástupci České pošty řekli, že připravili nový kompromisní návrh.

V Jihlavě je teď podle údajů podniku šest pošt, změny by měly nastat od letošního podzimu. Pobočky v jihlavské části Horní Kosov a na největším jihlavském sídlišti Březinky má nahradit služba Pošta Partner. Další pošta se má z města přesunout do obchodního centra Aventin.

Počet míst, kde se budou poskytovat poštovní služby, tak v Jihlavě podle České pošty de facto zůstane zachovaný. „Pouze dochází k přesunu jednoho místa," uvedl Miroslav Štěpán, který řídí pobočkovou síť České pošty. Mimo jiné řekl, že pošta musí ve městech reagovat na změnu poptávky po službách. „My jako firma se pohybujeme na plně konkurenčním trhu," podotkl.

Opoziční hnutí ANO upozornilo na petici, již podepisují lidé, kteří nesouhlasí s plánem rušení malých poboček pošty v nejhustěji osídlených čtvrtích Jihlavy a jejich nahrazením velkou pobočkou v centru Aventin. Ke kritice se dnes připojila většina debatujících zastupitelů jihlavské koalice i opozice.

Rušení poboček České pošty a přesun do Aventinu vyvolal vlnu nesouhlasu. Lidé na Březinkách podepisují petici

Slučování poboček České pošty a jejich přesun do nově otevřeného obchodního centra Aventin na Pelhřimovské ulici. Téma, které se už několik dní od minulého týdne často skloňuje mezi lidmi nejen na sociálních sítích. A vyvolává velkou vlnu...

„To je obchodní centrum pro automobily," řekl zastupitel Pavel Šlechtický (KSČM) k chystané poště v Aventinu. Ani zastupitele Radka Popelku (ANO) včerejší návrh zástupců pošty neuspokojil. „Tam už došlo k rozhodnutí, že pošta se stěhuje do polí na Aventin," řekl Radek Popelka. 

Podle zástupců České pošty nabídnou nové pobočky Pošta Partner ve městě plnohodnotné služby. „Tam nevíte, kdo to bude provozovat, jak dlouho to bude provozovat, kdy se vůbec otevře," míní Popelka.

Zastupitel z koaliční ODS Jaroslav Huňáček se pozastavil například nad tím, proč Česká pošta nevyužila místo Aventinu pro novou pobočku obchodní centrum Citypark, které je v centru.

POLITICKÁ KORIDA: Pošta ze sídlišť za město? Jak reagují zastupitelé?

Je to téma, které několik týdnů hýbe jihlavskou společností, ale stále je otevřené a živé, však se dotýká mnoha tisíc lidí. Řeč je samozřejmě o plánovaném zrušení poboček České pošty v Erbenově a Březinově ulici a jejich přesun do nového...

Jiří Rotschedl, který má na starosti pobočky pošty na jižní Moravě, uvedl, že v Aventinu Česká pošta pouze využila volné prostory, které jsou pro ní z hlediska zákazníků zajímavé. „Tato pobočka je zejména pro ty klienty, kteří potřebují poštu navštívit autem. Přínos pro město je ten, že nemusí zajíždět do centra," řekl. Pošta v Aventinu by měla fungovat sedm dní v týdnu, podle Rotschedla by měla vyhovovat například obyvatelům příměstských částí Jihlavy.

%MCEPASTEBIN%

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Serge Bystro / flickr.com

Štítky správa, pošta, Jihlava, Česká pošta, pobočka, zastupitelstvo, Aventin, obchodní centrum, Radek Popelka, ANO 2011, Miroslav Štěpán, Horní Kosov, Březinky, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zastupitelé Jihlavy nesouhlasí s přesunem poboček České pošty. Podnik připravil kompromisní návrh | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.