Počasí dnes17 °C, zítra16 °C
Úterý 21. května 2024  |  Svátek má Monika
Bez reklam

Česká obchodní inspekce nařídila stáhnout z prodeje světelný řetěz. Může být nebezpečný

Na trhu se podle České obchodní inspekce prodává světelný řetěz, který může být nebezpečný. Při jeho používání lidem hrozit úraz elektrickým proudem, některé jeho části navíc nejsou dostatečně zabezpečeny. ČOI nařídila okamžité stačení výrobku z prodeje a výrobek nahlásila na příslušné ministerstvo.

Zmiňovaný světelný řetěz se prodává pod názvem LED DIODS 3x20 Svítící koule. Podle zjištění České obchodní inspekce může být výrobek pro uživatele nebezpečný. „Napájecí přívod není k elektronické jednotce pro světelné efekty bezpečně ukotven a dostatečně zajištěn proti vytržení. Při manipulaci s přívodem může dojít k vytržení přívodu z jednotky, čímž dojde ke zpřístupnění živých částí výrobku,“ uvedla ČOI. Dostatečná podle inspektorů není ani mechanická pevnost elektronické jednotky.

V obou případech mohou uživatele přijít k úrazům způsobeným zásahem elektrickým proudem. „Česká obchodní inspekce uložila prodejci ochranné opatření, kterým je okamžité stažení uvedeného výrobku, který již byl uveden na trh. Výrobek byl nahlášen kontaktnímu bodu na Ministerstvu průmyslu a obchodu a informace o něm byly zveřejněny v systému RAPEX,“ uvedla v tiskové zprávě ČOI.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto ČOI

Štítky ČOI, inspektor, kontrola, světelný řetěz, Česká obchodní inspekce, Ministerstvo průmyslu a obchodu České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Česká obchodní inspekce nařídila stáhnout z prodeje světelný řetěz. Může být nebezpečný | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.