Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jihlava slavnostně otevře pumptrack se zrcadlovou dráhou. Je největší v celé ČR

Jihlavu ve středu 16. června čeká velká sláva. Ve 14 hodin se ve volnočasovém areálu Český mlýn slavnostně otevře největší pumptrack se zrcadlovou dráhou v České republice. Návštěvníci se mohou těšit na freestyle exhibice od vrcholových jezdců.

Pumptrack je asfaltová zvlněná dráha, která slouží k jízdě na kole, koloběžce, longboardech, případně i na kolečkových bruslích a je na ní možné díky vlnám a klopeným zatáčkám projíždět i bez šlapání jen pumpováním nohama.

V Jihlavě je 230 metrů dlouhá dráha unikátní tím, že je složena ze dvou zrcadlových tras, na kterých bude možné pořádat i mezinárodní závody. Součástí pumptracku je také dětský pumptrack pro nejmenší, který přímo navazuje na sousední skatepark.

Slavnostní otevření jihlavského pumptracku zpestří kromě jezdců ze společnosti Dirty Parks, kteří se mimo jiné postarali o výstavbu dráhy, také vrcholoví jezdci Jakub Hejl z Velkého Meziříčí a Saša Sidor z Dačic. Zúčastnit by se měli také jezdci z longboardové asociace.

Dráhu stavěli opravdoví profíci 

„Dráha je postavena opravdu unikátně. Je vidět, že se o to postarali profíci s opravdovým zájmem pro věc. Na místě jsou už i funkční sloupy s novým osvětlením sportovišť a na asfaltu jsou nastříkané žluté vodicí čáry a směrovky dráhy,“ uvedl náměstek jihlavské primátorky pro oblast rozvoje města Petr Ryška.

Jihlavský pumptrack za 3,5 milionu je v provozu. Podívejte se na dráhu z ptačí perspektivy

Jihlava má dokončenou unikátní zrcadlovou pumptrackovou dráhu. Areál je již zkolaudovaný a lze jej využívat. Tento týden proběhne ještě nástřik značení na dráze a přibudou zde loga investora celé akce - města Jihlavy a také Kraje Vysočina, který...

Výstavba pumptracku vyšla na tři a půl milionu korun a nové osvětlení zdejších sportovišť na 1,4 milionu korun s DPH. „Děkuji i Kraji Vysočina za to, že se na stavbě pumptracku také podílel částkou 1,32 milionu korun s DPH,“ dodává závěrem náměstek Petr Ryška.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky pumptrack, otevření, dráha, Jihlava, sport, Česko, Petr Ryška, Velké Meziříčí, Dačice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlava slavnostně otevře pumptrack se zrcadlovou dráhou. Je největší v celé ČR | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.