Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Kontroloři varují před kovovým prachem v medvídkově mortadele

Medvídkova mortadela, která platí za vyhledávanou masnou pochoutku, může obsahovat kovový prach, varují kontroloři Státní veterinární správy (SVS). Výrobek pocházející z Německa distribuoval na český trh řetězec Kaufland, který jej už stáhl z trhu.

Podle informací veterinární správy zamířilo do České republiky 700 kilogramů předmětné šarže výrobku ze sortimentu Bärchen. Na případ upozornily české inspektory dozorové orgány z Německa, kde ve výrobku spotřebitele našli kovový prach.

Výrobek směřoval na dvě místa určení v České republice. Půl tuny mířilo do distribučního centra Kauflandu v Říčanech u Prahy a cca 170 kg do obdobného skladu stejného obchodního řetězce v Olomouci.  Odsud byl dále distribuován do jednotlivých prodejen řetězce. Inspektoři SVS zachytili v říčanském distribučním centru téměř 200 kg výrobku ještě před tím, než se dostal do jednotlivých prodejen,“ uvedl mluvčí SVS Petr Vorlíček. Podle něj se nyní závadná balení pošlou zpět do Německa, nebo se zlikvidují na náklady distributora.

Omlouváme se

Kaufland už výrobek stáhl z prodeje a zároveň vyzval zákazníky, kteří si salám koupili, aby jej vrátili. Obchod vrátí lidem peníze za zakoupené zboží zpět.

V důsledku poruchy stroje bohužel nemůžeme vyloučit, že se do některých výrobků mohlo dostat nepatrné množství kovového prachu. Samozřejmě jsme to okamžitě nechali zkontrolovat nezávislými odborníky, kteří nám potvrdili, že nehrozí žádné zdravotní riziko. Přesto jsme se rozhodli preventivně stáhnout dotčené produkty z prodeje. Velmi toho litujeme a všem zákazníkům se za způsobené nepříjemnosti omlouváme,“ sdělila za řetězec Kaufland Renata Maierl z oddělení firemní komunikace.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto SVS

Štítky SVS, Medvídci, Kontroly, Mortadela, Potraviny, Státní veterinární správa České republiky, Kaufland, Německo, Česko, Praha, Říčany, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kontroloři varují před kovovým prachem v medvídkově mortadele | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.