Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Otevírají se vnitřní prostory restaurací, bazény i sauny. Podívejte se, co všechno se ode dneška mění

Od pondělí 31. května dochází opět k rozvolnění opatření proti šíření koronaviru. Otevřou se vnitřní prostory restaurací, umělá koupaliště, sauny nebo wellness. Také se mohou otevřít diskotéky a kluby, ovšem bez tance nebo živé hudby. Podívejte se, co vše se ode dneška mění.

Maximálně čtyři u stolu a negativní test

Dnes se otevírají vnitřní prostory restaurací, a to za dodržení následujících podmínek. Hostů může být tolik, kolik je míst k sezení, ale nejvýše mohou u stolu sedět čtyři lidé. Nutné budou také rozestupy mezi lidmi, kteří nejsou členy jedné domácnosti, a to minimálně 1,5 metru. Lidé také budou muset v restauracích nosit ochranu dýchacích cest s výjimkou konzumace jídel a nápojů. Nutné budou nadále negativní testy na koronavirus, očkování nebo potvrzení o prodělání nemoci covid-19.

Diskotéky bez tance

Povoleny jsou od pondělí také diskotéky, ale nesmí zde hrát živá hudba a také se zde nesmí tančit. Návštěvníci musejí mít negativní test na koronavirus, potvrzení o očkování nebo o prodělání nemoci. V Praze se tak rozhodly otevřít jen některé taneční kluby.

V bazénech bude mít každý člověk 15 metrů čtverečních

Dnes se také otevírají bazény, koupaliště či wellness a sauny. V těchto zařízeních bude platit limit 15 metrů čtverečních na jednoho člověka. Lidé budou muset mít ochranu dýchacích cest a úst při vstupu v odpočinkových zónách. Ve vodě nutná ochrana dýchacích cest nebude. V saunách pak bude moci být kapacita naplněna maximálně na 30 procent. Také v těchto zařízeních se lidé budou muset prokázat negativním testem, potvrzením o očkování nebo o prodělání covidu-19.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com/kaboompics

Štítky koronavirus, opatření, zmírnění, zdraví, restaurace, bazény, sauna, COVID-19, bazén, dýchací cesty, očkování, tanec, wellness, koupaliště, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Otevírají se vnitřní prostory restaurací, bazény i sauny. Podívejte se, co všechno se ode dneška mění | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.