Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Ani jeden den lyžování, tržby nulové. Město proto provozovateli Šacberku odložilo splátku nájemného

Provozovatel sjezdovky v Jihlavě na Šacberku nesměl kvůli vládním nařízením během poslední zimy ani jednou spustit vlek. Od státu dostal jen polovinu oprávněných nákladů a s pomocí proto souhlasilo i město Jihlava.

Přestože byl vládou Pavel Havlíček, provozovatel sjezdovky na Šacberku, několikrát ubezpečován, že už za pár dní se sjezdovky spustí, ani jednou se tak nestalo. Poslední zimu se nelyžovalo ani jeden den. Do příprav svahu tak vložil 4 miliony korun, ale neutržil ani korunu.

Od státu dostal 50 % uznatelných nákladů, zbylé 2 miliony korun proto hledá ve vlastních zdrojích a řeší existenční problémy. Rozprodává zbytný majetek nebo zastavuje veškeré investice. Bojuje o existenci a vše směřuje k přípravě sjezdovky na sezónu 2021-22, která, jak doufá, už snad vyjde. 

O pomoc požádal provozovatel Pavel Havlíček i město Jihlava. Radní souhlasili s ročním odkladem splátky poloviny nájemného. Může ho tak zaplatit až příští rok.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto mistopisy.cz

Štítky Šacberk, lyžování, Jihlava, nájemné, sjezdovka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ani jeden den lyžování, tržby nulové. Město proto provozovateli Šacberku odložilo splátku nájemného | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.