Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Aventin shopping Jihlava se otevírá

PR článek

Po několika letech se výstavba nového retailového nákupního centra Shopping Jihlava chýlí do finále. Vynikat bude svou nápaditou architekturou, více než pětatřiceti obchody, komfortními parkovacími místy a bohatou zelení.

Na ploše o 26 tisíc m2 vzniklo celkem 35 nájemních jednotek. Skladba nájemců je synergicky rozložena do několika sortimentních odvětví jako obuv, textil, drogerie, elektro, knihy, příslušenství pro automobily, zahradní potřeby a bude zajištovat každodenní potřeby nejen pro obyvatele Jihlavy, ale i širokého okolí. 

Během let jsme pracovali na celkové vizualizaci centra tak, aby pro zákazníka bylo centrum, pokud možno, co nejkomfortnější. S architekty jsme navrhli design, který doposud v retailu nemá obdoby.

V roce 2019 jsme v podobném stylu postavili například Shopping Znojmo, které si obyvatelé města velmi oblíbili. Nejvíce si cení retailového konceptu, díky kterému si rychle a snadně nakoupí vše co potřebují pro každý všední den – a to na jednom místě. Velkým plusem jsou také prostorná parkovací místa.

Do Shoppingu Jihlava počítáme i s dostupností pomocí veřejné dopravy. V rámci centra jsme vybudovali dvě autobusové zastávky. Ze začátku plánujeme zavést svozový autobus, který bude sloužit jako linka z náměstí do centra Shoppingu čtyřikrát denně. Zároveň intenzivně jednáme se zástupci města o zkvalitnění dopravní infrastruktury v městské části Horní Kosov, která je značně poddimenzovaná.

Chceme se zaměřit na celou městskou část. Investice do projektu dosahuje výše jedné miliardy korun. Už nyní ale víme, že jsou v plánu další investice, které budou prospěšné nejen pro návštěvníky centra, ale také pro obyvatele města Jihlavy - především se bude jednat o vybudování dalších obecně prospěšných staveb, revitalizace zeleně, celkově zmodernizovat oblast a přizpůsobit současným potřebám.

Dále ve spolupráci s městem plánujeme vybudovat nové cyklostezky a chodníky, které se propojí se stávajícími trasami a povedou dále na Horní Kosov.

Nicméně retailový koncept s přístupem z venkovních prostor a samostatnými vstupy do prodejen v porovnání s obchodními galeriemi (obchody po jednou střechou, kde dochází ke shromažďování osob v uzavřeném prostoru) je z hlediska bezpečnosti a lepšího pocitu vyhledávanější.

Uvědomujeme si také, že současná pandemická situace není úplně ideálním časem na otevření nového Shoppingu, i přesto jsme doposud dokázali obsadit více než 90 % nájemních jednotek. V celém areálu bude hleděno na zvýšená hygienická opatření pro bezpečenost a komfort zákazníka.

Slavnostní otevření Shoppingu proběhne ve čtvrtek 3. června 2021 v 9 hodin, kdy se otevře většina obchodů a zahájí se tímto každodenní chod centra.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Aventin, obchodní centrum, otevření, Jihlava, obchod, Horní Kosov, Znojmo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jindřich Rokoska

To muselo to centrum zabrat tak obrovskou plochu polností, proč to nebylo patrové jako City Park, Prior...? Tento reklamní článek je sr....

Čtvrtek, 20. května 2021, 06:56Odpovědět

Adéla Urbancová

Skutečně úžasná architektura, to jsme tady v Jihlavě opravdu potřebovali. Místo kusu přírody šílený betonový dílo, zlatej Prior proti Aventinu.

Úterý, 18. května 2021, 23:06Odpovědět

Adéla Urbancová

Skutečně úžasná architektura, to se m

Úterý, 18. května 2021, 23:05Odpovědět

Aventin shopping Jihlava se otevírá | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.