Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Stovky tisíc za jediný týden. Fanoušci přispěli na dostavbu populární restaurace Kolnička v Lukách nad Jihlavou

Chcete vidět prvotřídní ukázku vřelého vztahu mezi hospůdkou a jejími zákazníky? Nemusíme pro ni chodit daleko. Majitelé populární Kolničky v Lukách nad Jihlavou potřebovali k dostavbě nového penzionu s restaurací několik set tisíc korun. Protože se pro banku stali rizikovým sektorem, dokázali pomoci její fanoušci, zákazníky a další podporovatelé. A to za jediný týden!

Kvůli covidu se celý gastroprůmysl v bankách ocitl v nemilosti a nebylo tak možné si na dostavbu nového penzionu a restaurace navýšit úvěr. Informace o tom, že se majitelé v té chvíli obrátili na svoje fanoušky s prosbou o pomoc, se po sociálních sítích rozšířila extrémně rychle. „Byli jsme ve finále a potřebovali takové popostrčení,“ říká majitel Kolničky Dalibor Špejtek.

„Crowdfundingová“ kampaň spočívala v prodeji poukazů na jídlo a nocleh a odezva byla skutečně masivní. „Během týdne nám přispělo více než dvě stě fanoušků a stálých hostů a podařilo se nám vybrat řádově stovky tisíc korun. Takovou rychlost a množství sdílení nikdo nečekal, hrozně nás potěšilo i množství pozitivních zpráv a komentářů,“ neskrývá dojetí Špejtek. „Nakonec jsme to museli utnout, protože jsme měli obavu, že až se to rozjede, nebudeme mít hotovost na potřebné cash flow.“

Vybrané finanční prostředky poslouží k vybudování parkoviště a příjezdové cesty, dodělat je ještě třeba zábradlí nebo osvětlení interiéru, na řadu přijde i kolárna. K otevření nového provozu by mělo dojít nejpozději v červenci.

Čím to, že ze strany veřejnosti došlo k takové reakci? „Ukázalo se, že máme prostě skvělé hosty,“ směje se majitel, „možná se nám v dobrém vrátilo to, jak se jim snažíme věnovat. Jsme k nim hodní a oni teď byli hodní na nás. A vždy, když přijde někdo naštvaný, dávám sám sobě výzvu, abych ho dostal na svoji stranu a on odcházel z Kolničky s úsměvem,“ vypráví Dalibor Špejtek.

Ten tedy se svojí manželkou kromě sezónní Kolničky bude nově provozovat i celoroční penzion a restauraci. „V současné Kolničce nebereme rezervace, neděláme zde akce, protože chceme, aby si každý, kdo přijde, mohl sednout. Kdežto v novém objektu nás akce jako svatby nebo oslavy budou naopak živit,“ říká sympatický majitel.

Už Špejtkův dědeček chtěl na stejném místě stavět hotel, ale v roce 1948 přišel komunistický převrat a k naplnění a realizaci tohoto snu tak dochází až po 73 letech.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Facebook / Kolnička

Štítky Luka nad Jihlavou, Kolnička, restaurace, kampaň, crowdfunding, penzion, Únor 1948

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stovky tisíc za jediný týden. Fanoušci přispěli na dostavbu populární restaurace Kolnička v Lukách nad Jihlavou | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.