Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Pokračují opravy hlediště v letním kině. Promítání nebo jiné kulturní akce to nenaruší

Po loňské opravě střední části jihlavského amfiteátru se letos pokračuje jeho levou částí. Stavební firma na místě zahájila práce během včerejška, trvat by měly do června. Rekonstrukce hlediště by neměla ovlivnit průběh kulturních akcí, které jsou již nasmlouvány, pokud to tedy epidemiologická situace dovolí.

Stavební firma protokolárně převzala staveniště v pátek 9. dubna a v pondělí 12. dubna začala s přípravnými pracemi a stavbou oplocení přímo v areálu letního kina. Stavební práce mají dle smlouvy probíhat v období od dubna do června letošního roku.

Dělníci odstraní rozpraskané a na mnoha místech rozpadlé prvky diváckého hlediště z betonu a betonových desek. Odstraní také nedostatečné základy. Majitel letního kina, statutární město Jihlava, i v této části hlediště odhalil nedostatečné založení desek, nevhodné základy i absenci dilatačních spár. V rámci rekonstrukce proto firma založí nové základy do dostatečné hloubky na stupňovitý obvod. Na základy položí železobetonovou desku se zapuštěnými ocelovými kotevními pruty pro jednotlivé stupně hlediště, které nově vyzdí z lomového kamene do betonu.

„V průběhu celé realizace bude vždy pro bezpečné a spolehlivé užívání amfiteátru zachován provoz alespoň jednoho ze stávajících dvou schodišťových ramen v areálu,“ říká Aneta Hrdličková z tiskového oddělení jihlavského magistrátu. Město předpokládá zachování pravého schodišťového ramene při pohledu od plátna.

V termínu plnění této zakázky jsou v areálu nasmlouvané různé kulturní akce, které však proběhnou pouze, pokud to vládní nařízení a aktuální epidemiologická situace umožní. Tyto kulturní akce nebudou probíhat v levé opravované části diváckého hlediště a neměly by narušit případné kulturní akce.

Statutární město Jihlava má jakožto objednatel po dohodě s provozovatelem areálu v uzavřené smlouvě o dílo vyhrazené právo dočasně přerušit popř. zastavit stavební práce na dobu nezbytně nutnou tak, aby bylo možné jednotlivé kulturní akce uskutečnit.

V létě po dobu hlavních prázdnin se pak plánuje promítání filmů v letním kině. To už ale mají být práce dokončeny a diváci se tak budou moci posadit na nově opravené stupně hlediště.

Akce přímo navazuje na opravu střední části diváckého hlediště, která proběhla loni a realizovala ji stejná firma, tedy společnost Pozemní stavby Jihlava. „Levou část hlediště letos opraví za částku 2 452 206 Kč bez DPH, což byla nejnižší cena ve výběrovém řízení,“ doplnila Hrdličková.

Ohodnoť článek

Foto Magistrát města Jihlava | Zdroj Magistrát města Jihlavy

Štítky hlediště, kulturní akce, oprava, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pokračují opravy hlediště v letním kině. Promítání nebo jiné kulturní akce to nenaruší | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.