Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

V rámci zbraňové amnestie byl na policii nahlášen tank

V rámci zbraňové amnestie mohou lidé registrovat zbraně a střelivo, které drží bez potřebných dokumentů. Na policejní služebnu lidé nosí převážně staré vojenské zbraně, které najdou na půdě po svých prarodičích. Ovšem na policii v Královéhradeckém kraji někdo nahlásil celý tank T 34/85 a samohybné dělo SD 100.

„Když jsme točili video ke zbraňové amnestii, ve kterém jsme použili nadsázku v podobě odevzdaného tanku, tak jsme netušili, že tím inspirujeme veřejnost,“ píše na svých sociálních sítích policie. 

V rámci zbraňové amnestie nahlásil tank jeho majitel, který sbírá vojenskou techniku. Chtěl se přesvědčit, zda jsou zbraně znehodnocené podle aktuálně platných pravidel. „Objevilo se tam několik drobných nesrovnalostí. Majitel tak přislíbil, že vše napraví,“ řekla mluvčí policie Iva Kormošová. Pokud to skutečně udělá, může si vyřazený tank nechat. 

Zbraňová amnestie byla vyhlášena už čtyřikrát 

Zbraňová amnestie byla vyhlášena 20. ledna 2021 a potrvá až do konce července. „Spoluobčané, kteří doma vlastní zbraň či střelivo podléhající registraci bez potřebných platných dokladů, mohou využít možnosti amnestie a beztrestně je odevzdat na nejbližší útvar Policie České republiky,“ vysvětluje princip amnestie Dagmar Fialová, vedoucí Odboru služby pro zbraně a bezpečnostní materiál. 

Vlastník zbraně obdrží potvrzení o jejím předání. Zbraň je následně předána na kriminalistickou expertízu. Pokud s ní nebyl spáchán žádný zločin, může její majitel zažádat o její legalizaci.  

V České republice měli občané možnost využít obdobné amnestie již čtyřikrát a bylo tak odevzdáno tisíce zbraní a stovky tisíc kusů střeliva. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky tank, zbraňová amnestie, Královéhradecký, kraj, kuriozita, zbraň, T 34/85, foto, amnestie, policie, Královéhradecký kraj, Policie České republiky, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V rámci zbraňové amnestie byl na policii nahlášen tank | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.