Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Potravinová pomoc dětem v Kraji Vysočina bude pokračovat i v příštím školním roce

Ve školním roce 2021/2022 se Kraj Vysočina už pošesté společně s desítkami regionálních škol zapojí do potravinové pomoci dětem ze sociálně slabých rodin. Cílem projektu je zabezpečit pravidelné školní stravování dětem mateřských škol a žákům základních škol, případně žákům víceletých gymnázií. Kraj Vysočina se do projektu potravinové pomoci znevýhodněným dětem ve věku 3–15 let přihlásil v roce 2016 a díky tomu si mohlo stravování ve škole dovolit už více než 2 200 dětí.

Pro příští školní rok přidělilo Ministerstvo práce a sociálních věcí Kraji Vysočina dotaci ve výši 3,1 milionu korun, žádost o podporu musí být podána do konce dubna. Jednotlivé zapojené školy opět vytipují žáky z rodin v hmotné nouzi, kterým bude uhrazeno stravné na celý školní rok.

Pro školní rok 2020/2021 je zapojeno celkem 67 partnerů a prozatím je podpořeno 468 dětí s tím, že přesné číslo bude známo až po ukončení realizace projektu. „K dnešnímu dni má zájem požádat o příspěvek na stravu v příštím školním roce 53 školských zařízení, které mají vytipováno prozatím 517 dětí,“ informoval hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek a dodává, že v důsledku pandemie je pravděpodobné, že tuto podporu bude potřebovat více rodin než v minulých letech.

Projekt Potravinová pomoc dětem v Kraji Vysočina VI. je z 85 % hrazen z Fondu pomoci nejchudším osobám a 15 % pokryje dotace ze státního rozpočtu.

Ohodnoť článek

Foto vitalia.cz | Zdroj Kraj Vysočina

Štítky Kraj Vysočina, školní rok, projekt, rodina, Ministerstvo práce a sociálních věcí České republiky, Vítězslav Schrek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Potravinová pomoc dětem v Kraji Vysočina bude pokračovat i v příštím školním roce | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.