Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Nejste v Jihlavě s něčím spokojeni? Vyplňte dotazník a pomozte to změnit

PR článek

Jihlavané mají jedinečnou šanci podílet se na budoucnosti svého města. Právě v těchto dnech totiž probíhá rozsáhlý dotazníkový průzkum, který je zásadní pro rozvoj Jihlavy v následujících deseti letech.

Je živá, nebo nudná? Světová, nebo spíš provinční? „Dejte nám vědět, jak vnímáte Jihlavu,“ vyzývá obyvatele primátorka Karolína Koubová. „Chceme vědět i to, co podle lidí dělá Jihlavu Jihlavou. Je to hokej? Zoologická zahrada? Podzemí? Nebo třeba cyklostezky? Na to a spoustu dalších věcí nám můžete říci svůj názor právě v anketě,“ dodává primátorka.

Primátorka: Hledáme rodinné stříbro

Anketu vytvořil tým sociologů mimo jiné i na základě téměř tisícovky podnětů, které na začátku roku přišly na jihlavský magistrát. „A to je velké množství. My je teď musíme roztřídit a určit si priority. Od lidí nyní potřebujeme poradit, co je z toho všeho nejdůležitější. Co můžeme nazvat takzvaným rodinným stříbrem a čím se opravdu zabývat,“ vysvětlila primátorka Karolína Koubová, proč po sběru podnětů nechalo vedení města vytvořit ještě dotazník. Zde najdete celý rozhovor s primátorkou.

Anketa má 19 otázek a zabere zhruba 20 minut času. „Chceme se dozvědět, co v Jihlavě trápí mladé i seniory. Co jim chybí, ať už žijí v centru, na největším sídlišti Březinky, nebo v okrajových částech jako je Pístov, Helenín nebo třeba Kosov. Je to pro nás a pro tvorbu desetileté strategie opravdu důležité,“ podotkla Karolína Koubová.  

Dotazník online i na papíře

Dotazník ke Strategii rozvoje města Jihlavy na roky 2022 až 2032 je zájemcům k dispozici online na www.jihlava.cz/proberemeji. Kdo dává přednost tištěné formě, najde dotazník v březnovém čísle měsíčníku Ježkovy oči. „Vyplněný formulář pak může odevzdat buď na magistrátu nebo na osadních výborech. Vše je samozřejmě anonymní,“ uvedla primátorka Jihlavy Karolína Koubová. Sběrné místo vyplněných dotazníků je také v Pekárně Veselo v ulici Smetanova nedaleko Masarykova náměstí.

Anketa bude zájemcům k dispozici do 23. března. Všechny vyplněné dotazníky poté poputují zpět do rukou sociologů, kteří vytvoří závěrečnou zprávu. 

Ohodnoť článek

Štítky Probereme ji, Jihlava, dotazník, Karolína Koubová, Kosovo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nejste v Jihlavě s něčím spokojeni? Vyplňte dotazník a pomozte to změnit | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.