Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Zimní bundy neuklízejte. Čeká nás výrazné ochlazení a v pátek pozor na sníh a ledovku

Už několik dní si užíváme příjemného jarního počasí plného slunce a příjemných teplot. Vypadá to ale, že toto brzy skončí a o slovo se ještě na pár dní přihlásí zima. V pátek nás totiž čeká výrazné ochlazení a opatrní musí být zejména řidiči na silnicích.

„V ranních minimech musíme s teplotami většinou pod bodem mrazu počítat nejméně do poloviny března," nastínila pro ŽivotvČesku.cz meteoroložka Dagmar Honsová.

Podle ní přijde po příjemných teplotách v pátek ochlazení. Bude za to moct výrazná studená fronta, po jejímž příchodu k nám pronikne od severu studený vzduch.

Konec týdne už tedy jako jaro vypadat nebude. „V pátek už budou odpolední teploty nejčastěji v intervalu od 1 do 5 stupňů Celsia. O víkendu by v ranních minimech v nížinách měly teploty klesat od -4 stupňů Celsia do -8 stupňů. V odpoledních maximech by se teploty měly pohybovat od 0 do 4 stupňů," přiblížila meteoroložka počasí během prvního březnového víkendu.

Zátěžové ráno pro řidiče 

V pátek 5. března musí být na pozoru hlavně řidiči, protože i v nížinách může napadnout sníh. Ten bude odtávat, ale během noci se může vytvářet ledovka a námraza. Honsová upozorňuje také na nebezpečné mrznoucí mlhy. „Pro řidiče tak půjde o ráno zátěžové a nebezpečné nejvíc z celého týdne," popsala Dagmar Honsová.

Zimní bundy tak podle Dagmar Honsové do skříní jen tak neuklidíme. „Březen je hodně nevyzpytatelný, obávám se, že celý měsíc budeme nosit teplé bundy, protože to vypadá, že nás budou tížit propady teplot," nastínila meteoroložka.

Kromě teplého oblečení bude navíc zřejmě třeba se vybavit i deštníky, protože podle Honsové by během příštího týdne mělo hodně pršet.


 


 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com | Zdroj zivotvcesku.cz

Štítky ochlazení, počasí, zima, ledovka, sníh, předpověď, Dagmar Honsová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zimní bundy neuklízejte. Čeká nás výrazné ochlazení a v pátek pozor na sníh a ledovku | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.