Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Rada města Jihlavy schválila nová pravidla pro svatby. Nejdražší obřad vyjde na 10 tisíc

Jihlavští radní se na svém posledním zasedání mimo jiné zabývali také svatebními obřady. Stanovili den a místa bezplatných obřadů a schválili platby za mimořádné obřady.

Aktuální harmonogram svatebních termínů najdou zájemci na tomto odkazu.

Nově stanovený poplatek by měl částečně kompenzovat náklady na zajištění obřadu například mimo radnici nebo v nestandardních dnech a časech.

„Usnesením Rady města Jihlavy jsou pro slavnostní obřady uzavírání manželství a vstupu do registrovaného partnerství stanoveny v budově jihlavského magistrátu obřadní síně na adrese Masarykovo náměstí 97/1. Jako den pro obřady je stanoven pátek v časovém rozmezí od 11 do 13 hodin,“ uvádí Radovan Daněk, mluvčí jihlavské radnice.

Jaký obřad za kolik korun? 

Za obřady mimo tento den a časy nebo za obřady na jiných místech bude matrika vybírat provozní platby. V souvislosti s konáním obřadů v nestandardních časech a na neobvyklých místech totiž vznikají magistrátu mimořádné náklady. Provozní platba bude vybírána vedle stanoveného správního poplatku vyměřovaného zákonem č. 634/2004 Sb., o správních poplatcích následovně:

-        0  Kč při obřadech konaných na stanoveném místě a v době stanovené Radou města Jihlavy (tj. pátek v době od 11:00 do 13:00)

-        1 000 Kč při obřadech konaných v obřadních síních (malá obřadní síň, velká obřadní síň, gotický sál) v budově Magistrátu města Jihlavy mimo stanovenou dobu Rady města Jihlavy  (tj. v úředních hodinách Magistrátu města Jihlavy a předem určenou sobotu v době od 9:00 do 14:00)

-        2 000 Kč při obřadech konaných na území matričního obvodu Jihlavy (tj. mimo stanovené obřadní síně). Platí pro obřady uvedené v rezervačním systému svateb, které se konají v pátek ve 14:00, v sobotu ve 12:00, 13:00 a 14:00.

-        10 000 Kč při obřadech konaných mimo stanovenou dobu Rady města Jihlavy dle nestandardních požadavků snoubenců. Zahrnuje obřady, které se budou konat v obřadních síních v budově Magistrátu města Jihlavy i obřady na jiném vhodném místě. Provozní platba platí pro obřady konané nad rámec online rezervačního systému svateb například v neděli nebo během státních svátků.

Platí při rezervaci nových termínů 

„Ve státní svátky 1.1., Pondělí velikonoční, 24.12., 25.12. a  26.12. se obřady před Magistrátem města Jihlavy nekonají. Matriční úřad časy obřadů koordinuje tak, aby na sebe navazovaly a zároveň, aby byl dodržen časový prostor k případným dalším přesunům,“ dodává Daněk.

Výše uvedená pravidla vstoupí v platnost od 1. března. Kdo má ale už zarezervovaný obřad, toho se zatím nová pravidla nedotknou. Účinnost nových pravidel nastává od pondělí 1. března 2021 pouze při rezervaci nových obřadů.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky svatba, manželství, magistrát, Jihlava, obřad, pravidla, rada, termín, poplatek, rada obce, platba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rada města Jihlavy schválila nová pravidla pro svatby. Nejdražší obřad vyjde na 10 tisíc | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.