Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Hejtman Vysočiny je pro prodloužení nouzového stavu. Chce, aby vládní a opoziční poslanci našli společnou řeč

Hejtman Vysočiny Vítězslav Schrek (ODS) je pro prodloužení nouzového stavu do vyjasnění dalšího postupu bez něj. Nechce období právní nejistoty. Schrek je jedním z hejtmanů za občanské demokraty, kteří dnes vyzvali koaliční i opoziční poslance, aby se pokusili najít řešení při jednání o nouzovém stavu.

"Jsem pro prodloužení nouzového stavu do doby, než bude připravena legislativa patřičných orgánů, která zajistí pokračování čelení dopadů pandemie. Vláda by měla jednoznačně říci, pokud se neprodlouží nouzový stav, co mají kraje dělat a především na co se mohou spolehnout, tak aby nenastalo období právní nejistoty," míní Vítězslav Schrek.

Vláda dnes žádá Sněmovnu o prodloužení stavu nouze, který aktuálně končí v neděli 14. února, o 30 dní. Nouzový stav umožňuje mimo jiné přímé zadání veřejných zakázek i výpomoc nemocnicím a pobytovým organizacím sociálních služeb příslušníky Armády ČR. Podle dřívějšího vyjádření hejtmana nic z toho momentálně Vysočina nepotřebuje, což by se ale s významným zhoršením epidemické situace mohlo rychle změnit.

Hodnocení článku je 44 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Facebook / Vítězslav Schrek

Štítky Vítězslav Schrek, koronavirus, Vysočina, nouzový stav, Kraj Vysočina, ODS, Poslanecká sněmovna ČR, Armáda České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hejtman Vysočiny je pro prodloužení nouzového stavu. Chce, aby vládní a opoziční poslanci našli společnou řeč | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.