Počasí dnes16 °C, zítra14 °C
Neděle 27. října 2024  |  Svátek má Šarlota / Zoe
Bez reklam

Tábor s Klubíčkem: Líbilo se nám divoké spaní v chatkách, říká jedna z maminek

Pracovníci Klubíčka Jihlava – sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi při Oblastní charitě Jihlava uspořádali pobytový výjezd v táboře Kalich u Kamenic nad Lipou. Zúčastnilo se 10 rodin z Jihlavy a okolí.

Tábor měl vše, co předpokládalo různorodou činnost – chatky, hřiště, rybník, loďky, prostor pod střechou a tábořiště. „V programu nechybělo koupání, vyjížďka na loďkách, sportovní hry a soutěže, výtvarné aktivity v podobě výroby vázičky z ubrousků, malování na hrnečky a omalovánky,“ říká Dana Pečínková, sociální pracovnice z Klubíčka.

Mezi aktivitami byla i pohádková cesta, kde měli rodiče s dětmi společně plnit úkoly u jednotlivých stanovišť. Každé stanoviště bylo tematicky zaměřeno na jednu pohádku. „Přestože nám sobotní odpoledne propršelo, nakonec se podařil i večerní táborák,“ uvádí dále  Pečínková.

Rodiny velmi dobře spolupracovaly nejen mezi sebou, ale i s pracovníky. „S programem se snažili pomáhat i rodiče. Především tatínkové zajišťovali fyzicky náročnější práce, jako je štípání dřeva, přípravu táboráku a manipulaci s těžkými věcmi. Maminky zase pomáhaly s plynulým chodem programu a úklidem. Děti byly nadšeny z velkého prostoru ke sportovnímu vyžití a také z výtvarných aktivit,“ popisuje hladký průběh pobytu Pečínková.

„Hezké prostředí, velký rybník, loďky, líbilo se nám to divoké spaní v chatkách a také koupání v rybníku,“ pochvaluje si jedna z maminek.

„Jsme spokojeni s tímto úspěšným výjezdem, v budoucnu bychom chtěli určitě podobnou akci zopakovat,“ dodává závěrem Dana Pečínková.

Co je Klubíčko Jihlava?

Posláním Klubíčka Jihlava (sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi) je pomoc a podpora rodinám s dětmi ve věku 3 až 5 let, které jsou ohroženy sociálním vyloučením. Služba je poskytována ambulantní formou a pomáhá rodinám z Jihlavy podporovat všestranný rozvoj dětí, které v těchto rodinách vyrůstají. 

Tisková zpráva | Zdroj Oblastní charita Jihlava

Štítky Jihlava, rodina, rybník, Kamenice nad Lipou, Kalich (České středohoří)

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tábor s Klubíčkem: Líbilo se nám divoké spaní v chatkách, říká jedna z maminek | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.