Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Jihlavský závod Enviropol dokáže planetě uspořit obrovské množství vody i ropy

PR článek

Firma Enviropol dokáže efektivně využít až 95 procent vysloužilého elektra. Jihlavský závod za minulý rok také uspořil planetě tolik množství vody, kolik je spotřebováno při 19 milionech sprchování. Vyplývá to z environmentálního vyúčtování firmy.

Firma se v krajském městě Vysočiny věnuje zpracování vysloužilých elektrospotřebičů. „Při samotné výrobě tohoto zařízení je životní prostředí zatěžováno velkou spotřebou vody. Enviropol tak díky recyklaci elektrospotřebičů dovede tuto spotřebu vody snižovat. Celkově se jedná o úsporu 1,4 milionu metrů krychlových vody. Tato čísla nás velice těší,“ spočítala manažerka závodu Pavla Marušová s tím, že to ale není všechno.

Enviropol za minulý rok díky zpracování vysloužilého elektrozařízení uspořil také 32 milionů litrů ropy. „Úspora takového množství se rovná spotřebě stejného množství potřebného k ujetí 472 milionů kilometrů v běžném osobním autě,“ přiblížila Marušová.

Díky inovacím a vlastnímu vývoji dokáže závod efektivně využít až 95 procent vysloužilého elektra. Zpracuje až třicet tisíc tun elektroodpadu ročně. „Kdyby zpracovatelský závod jako je ten náš neexistoval, co by se s tímto odpadem dělo? Ležel by na skládkách, což by byla obrovská škoda, a také velké zatížení pro životní prostředí,“ řekla manažerka firmy.

Jihlavský Enviropol je přední zpracovatel elektroodpadu v celé střední Evropě. Mimo jiné spolupracuje s neziskovou společností ASEKOL, která vysloužilá elektrozařízení shromažďuje v červených kontejnerech na drobnější vysloužilé elektrozařízení ve městech. Závod zpracovává drobné elektro jako jsou mobily, počítače, klávesnice, monitory, mikrovlnky, tiskárny, rychlovarné konvice nebo fény. „Dokážeme zkrátka udělat ze starého nové,“ uzavřela Pavla Marušová.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Enviropol, životní prostředí, úspora, Kraj Vysočina, střední Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Jihlavský závod Enviropol dokáže planetě uspořit obrovské množství vody i ropy | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.