Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Prvním letošním dítětem na Vysočině je Mikuláš. První holčičkou je pak Sára

, aktualizováno 1. ledna 2021, 12:42

Prvním letošním dítětem narozeným v nemocnicích na Vysočině je chlapec Mikuláš. Narodil se v nemocnici v Třebíči dnes v 1:26. Váží 3780 gramů, měří 52 centimetrů. Druhým letošním dítětem narozeným v kraji je Antonín, který přišel na svět v 1:51 v havlíčkobrodské nemocnici. První dívka kraje se narodila letos v Jihlavě, Sára, ve 3:04. V porodnicích v Pelhřimově a Novém Městě na Moravě se k 6:00 zatím žádné miminko nenarodilo.

První miminko kraje je Mikuláš Hausknecht. "Matka Lucie je z Hrotovic," sdělila mluvčí třebíčské nemocnice Jitka Mácová. První dívka Vysočiny Sára Kotrbová přišla na svět přirozeným, spontánním porodem. Váží 3625 gramů a měří 51 centimetrů. "Maminka Kateřina Sýkorová je z Třebíče, je to její první miminko," řekla pracovnice jihlavské porodnice.

V nemocnici Havlíčkův Brod se podle informací tiskové mluvčí Petry Černo narodila do dnešního rána dvě miminka, chlapci. V 1:51 Antonín z obce Kameničky u Chrudimi, vážil 3750 gramů. Druhý byl Jakub ve 3:33, z obce Libice nad Doubravou, jenž vážil 2750 gramů. Tamní porodnice miminka neměří. 

Loni byla prvním dítětem narozeným v nemocnicích na Vysočině dívka Veronika z Jihlavy. Narodila se v jihlavské nemocnici v 00:33. Vážila 4140 gramů, měřila 52 centimetrů.

Hodnocení článku je 64 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, rodina, zajímavosti, děti, 2021, Vysočina, Kraj Vysočina, nemocnice, Jihlava, Nemocnice Třebíč, Nové Město na Moravě, Pelhřimov, Nemocnice Havlíčkův Brod, Hrotovice, Lékárenský komplex Jihlava, Třebíč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prvním letošním dítětem na Vysočině je Mikuláš. První holčičkou je pak Sára | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.