Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Pondělí 7. října 2024  |  Svátek má Justýna
Bez reklam

Poslední týden tohoto roku bude ve znamení přeháněk

Dnešní den byl ve znamení zatažené oblohy, místy se sněžením nebo mrznoucím deštěm. Následující dny tomu nebude jinak, na ochlazení a pravé zimní počasí si budeme muset počkat do půlky ledna. Ani to však nevydrží dlouho.

Noc na úterý přinese na většině území sněžení, teploty mohou klesnout na -4 °C. Přes den nás čeká převážně oblačná obloha, místy se sněhovými přeháňkami. V polohách pod 500 metrů půjde především o déšť. Maximální teploty meteorologové odhadují na 2 až 5 °C, na horách -3 až 0 °C.

Středa bude oblačná až polojasná, jako v předchozích dnech nás čeká v nížinách déšť, na horách ojediněle sněžení. Teploty přes den vyšplhají až na 4 °C. V noci naopak mohou klesnout k -5°C. Čtvrtek, tedy poslední den den letošního roku, bude o poznání lepší. Obloha bude polojasná s teplotami od nuly do 3 stupňů Celsia.

Pokud se podíváme na dlouhodobější předpověď Českého hydrometeorologického ústavu, můžeme očekávat ochlazení začátkem ledna.

„V první polovině ledna 2021 budou srážky pozvolna přibývat," uvedli meteorologové s tím, že nevíce srážek má spadnout v polovině ledna. „Vzhledem k vyšším očekávaným teplotám budou srážky i na horách pravděpodobně dešťové," dodal ČHMÚ.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky počasí, předpověď, meteorolog, ČHMÚ, Český hydrometeorologický ústav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Poslední týden tohoto roku bude ve znamení přeháněk | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.