Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Tříkrálová sbírka se částečně přesune do online prostředí

Kašpar, Melichar a Baltazar u vás možná nezazvoní. Začátkem ledna by se měla uskutečnit tradiční Tříkrálová sbírka, kvůli koronavirové pandemii se jednotlivé charity připravují i na variantu komorního koledování v rouškách. Lidé budou moci přispívat i do online kasičky.

O tom, zda koledníci vyrazí do terénu rozhodne plzeňská diecéze na základně aktuální situace v regionu a doporučení krajské hygieny.

„Může se tak stát, že budou oblasti, kde se koledovat bude a kde se koledovat nebude. Rozhodnutí bude padat na poslední chvíli. Všechny charity si ale koledníky na fyzické koledování připravují a rozhodne se 1. ledna,“ uvedla koordinátorka sbírky Gabriela Víšová.

Sbírka pořádaná Charitou ČR se uskuteční ve dnech od 1. – 24. ledna. Vybrané příspěvky jdou ve prospěch domovů pro matky s dětmi v tísni, azylové domy či stacionáře.

„I když nebude znít ulicemi jako každý rok, přání štěstí, zdraví, dlouhá léta a novoroční požehnání koledníci přinesou do Vašich domovů i navzdory Covidu-19. Tři králové jsou připraveni na koledu s rouškami i online od 1. do 24. ledna 2021, a dodrží veškerá opatření, aby ochránili sebe i Vás dárce. Cíl i motto sbírky zůstávají stejné – hlavní je pomoc nemocným a potřebným lidem v nouzi.,“ uvádí na svém webu Diecézní charita.

Jestliže vás Tři králové nenavštíví, můžete sledovat online koledu, kde můžete i přispívat. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky Tříkrálová sbírka, charita, diecéze, online, Krajská hygienická stanice, Česko, rouška

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tříkrálová sbírka se částečně přesune do online prostředí | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.