Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Znovu se otevře i Zoo Jihlava. Lidé musí dodržovat rozestup jednoho tapíra čili 2 metry

Jihlavská zoologická zahrada bude po téměř dvouměsíční přestávce znovu otevřená pro veřejnost od čtvrtka. Omezení počtu osob na 1500 by zoo vadit nemělo, protože v zimě bývá nižší návštěvnost, dnes řekla Simona Kubičková z marketingového oddělení zahrady. Vstupenky se budou prodávat jen u hlavní pokladny. Do pavilonů budou lidé chodit s rouškou a v omezených počtech, které budou uvedené u každé expozice.

Občerstvení si návštěvníci budou moci koupit přes okénko nebo v automatech, k dispozici bude dezinfekce na ruce. „Prosíme návštěvníky, aby dodržovali rozestup jednoho tapíra čili dva metry," řekla Simona Kubičková. Aktuální informace najdou lidé na webu zahrady nebo na sociálních sítích.

Zoologická zahrada s 65 zaměstnanci je příspěvkovou organizací města Jihlava. Vloni jejími branami prošlo 346 600 návštěvníků, letos od ledna jich zatím bylo 219 891. Prosincová návštěvnost se podle Simony Kubičkové poslední roky pohybovala okolo 5 tisíc lidí.

Kvůli vládním opatřením proti epidemii covidu je zahrada zavřená pro veřejnost od 9. října. Nejvýše přípustný počet návštěvníků po jejím otevření odpovídá zhruba čtvrtině nejvyšší letní návštěvnosti. V tomto ročním období ale podle Kubičkové do zoo obvykle chodí jen stovky lidí denně. Proto také na rozdíl od jara zoologická zahrada nespouští elektronický předprodej vstupenek. Omezení počtu návštěvníků v tomto desetihektarovém areálu podle Kubičkové vyhovuje i požadavku minimálních 15 metrů čtverečních na osobu.

V zoo se stíhají připravit 

Možnost znovuotevření podle Kubičkové vyplynula z usnesení vlády zveřejněného v pondělí, zoo se stihne připravit. „Jsme už vycvičení z té první vlny a umíme se rychle přizpůsobit aktuálním podmínkám," uvedla. Zjara byla zoo kvůli epidemii zavřená od 16. března do 27. dubna.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Zoologická zahrada Jihlava / Facebook

Štítky příroda, koronavirus, covid, zoo, Jihlava, Zoologická zahrada Jihlava, zahrada, zoologická zahrada

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Znovu se otevře i Zoo Jihlava. Lidé musí dodržovat rozestup jednoho tapíra čili 2 metry | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.