Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Kamenický zámek na prvního máje zrůžověl

Prvního května bylo v Kamenici nad Lipou pořádně živo. Tamní zámek na odpoledne „zrůžověl“, a to díky akci nazvané První růžový máj. A názvu zámek skutečně v tento den neudělal ostudu. K mání bylo růžové víno, zmrzlina, nejen růžové růže a někteří návštěvníci dokonce přišli stylově růžově oděni.

Kromě již zmíněného první máj na zámku nabídl nejrůznější tvůrčí dílny. Nejen děti si rády namalovaly hrneček nebo si vyrobily podle své fantazie látkové strašidýlko. Kdo chtěl, mohl se vžít do role patrona zamilovaných – Amora a vyzkoušet si střelbu z luku.
Ač májovým oslavám v Kamenici nepřálo počasí a ze zamračené oblohy se sem tam snesly i dešťové kapky, na zámek si našla cestu spousta lidí, kterým ke zlepšení nálady z uplakaného počasí přispěl i bohatý kulturní program.
Početnému publiku se představily děti z kamenické základní umělecké školy a kytarový kroužek ze základní školy. O rozproudění atmosféry se postarali žáci kamenické Taneční a pohybové školy kamdance. Mladé gymnastky, děti z tanečně-pohybového kroužku i street-danceři to na nádvoří pořádně rozbalili. Energická taneční vystoupení střídali talentovaní mladí zpěváci Ondřej Slavičínský a Lucka Pragerová, kteří na zámek vnesli sváteční a pohodovou atmosféru známými, především muzikálovými, melodiemi.

Napsala: Nela Kyselová

Štítky zámek, Svátek práce, Kamenice nad Lipou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kamenický zámek na prvního máje zrůžověl | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.