Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Islandská tradice v českých domovech. Skyr Bohušovické mlékárny zasytí, potěší a osladí vám den. A venku má novou zimní edici!

PR článek

Je čtvrtek odpoledne, ozývá se hlad, nebo spíše chuť na nějakou tu sladkou dobrůtku. Míříme do redakční lednice, kde nás překvapují plata SKYRů. Broskev-meruňka, jahoda, brusinka, mango-maracuja… „To jsme dostali od Bohušovické mlékárny jako vzorek na ochutnání,“ ozývá se kolegyně z vedlejší místnosti, „s tím, že by rádi znali náš názor. Zkuste hlavně nové zimní limitky.“

Jelikož už běžné SKYRy známe, plníme rozkaz a vrháme se na zmíněné limitované edice, kterými jsou příchutě jablko-štrúdl a kokos-mandle. Je sympatické, že Bohušovická mlékárna každý rok připravuje sezónní specialitky, na které se mohou fanoušci SKYRu těšit. Mimochodem v létě byly v prodeji osvěžující mango-maracuja a třešně-černý rybíz. Druhá zmíněná příchuť měla takový úspěch, že dokonce povýšila na nového člena stálé nabídky.

Co je vlastně skyr? Jogurt… to je první, co člověka, který o jeho tradici nemá ponětí, napadne. Není to ale tak přesné. Skyr je… zkrátka skyr. Jedná se o islandský zakysaný mléčný výrobek, který má dávnou historii. Právě Bohušovická mlékárna byla první, která ho začala v České republice vyrábět a distribuovat. Stalo se tak v roce 2016.

SKYR má osobitou chuť a je zdravý, takže si také našel místo i v jídelníčku sportovců či maminek. Má vysoký obsah proteinu a na druhé straně nízký obsah tuku.

Bohušovická mlékárna zdůrazňuje, že SKYR mimo jiné přispívá k růstu a udržení svalové hmoty, k tvorbě imunity, napomáhá k udržení normálního stavu kostí a má sytící efekt, což znamená, že chvíli po snězení nebudete opět lovit v ledničce.

Fajn je, že se SKYR dá využít i pro přípravu různých pokrmů. Vyšperkovat jím můžete třeba omeletu, těstoviny, smoothie nebo si rovnou připravit speciální rybí SKYR pomazánku. Sledujte Facebook bohušovického SKYRu, který pravidelně dává tipy na různé dobrůtky. Určitě vám bude inspirací.

Co se týká příchutí, tak těch stálých je hned několik, mrkněte na přehled na webu Bohušovické mlékárny nebo na web zaměřený přímo na její SKYR. I zde naleznete řadu fajn receptů. A abychom nezapomněli, v nabídce je i SKYR drink!

Ptáte se, kde SKYR Bohušovické mlékárny zakoupit? Lehce řečeno… takřka všude! Přejeme dobrou chuť!

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Skyr, Bohušovické mlékárny, jogurt, Bohušovická mlékárna, Česko, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Islandská tradice v českých domovech. Skyr Bohušovické mlékárny zasytí, potěší a osladí vám den. A venku má novou zimní edici! | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.