Počasí dnes19 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Máte v mrazáku tyto kuřecí řízečky? Pak je určitě nejezte, obsahují salmonelu

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) varuje před zbožím, které obsahuje nebezpečnou bakterii rodu Salmonella. Jde o zmrazené kuřecí kousky z Polska. Pokud je máte v mrazáku, tak je určitě nejezte, protože konzumace těchto obalovaných kuřecích řízečků vám může způsobit vážné zdravotní problémy.

Konkrétně jde o kuřecí kuličky na jižanský způsob, 61642 Southem Fried Chicken Popsters. V balení jsou hluboce zmrazená krájená kuřecí prsa ze spojovaných kusů masa, obalovaná na jižanský způsob. Konkrétně se jedná o výrobek, který má na obale datum minimální trvanlivosti: 15. 5. 2021, šarže: L: 13620 a kuřecí maso je původem z Polska. Laboratorní rozbor potvrdil v potravině přítomnost bakterií salmonely.

Mluvčí SZPI Pavel Kopřiva prozradil, kde se nebezpečné kuřecí maso prodávalo: „Inspektoři SZPI vzorek odebrali v maloobchodní provozovně Iceland Czech a.s., Leopoldova 2138/16, Praha. Dle průvodní dokumentace je dodavatelem potraviny do ČR společnost Iceland International Limited HSBC. Prodejce závadnou šarži na základě výzvy již stáhnul z tržní sítě. Důrazně varujeme ty, kteří mají předmětnou šarži potraviny doma, aby ji nekonzumovali,“ doporučuje Pavel Kopřiva. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto SZPI | Zdroj kupi.cz

Štítky řízky, salmoneloza, bakterie, kuřecí, Státní potravinářská inspekce, Polsko, jídlo, Iceland Czech a.s., HSBC Holdings, Česko, Island, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Máte v mrazáku tyto kuřecí řízečky? Pak je určitě nejezte, obsahují salmonelu | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.