Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Azylový dům pro muže v Jihlavě příští rok změní adresu. Přestěhuje se do lepší budovy

Azylový dům pro muže v Jihlavě se příští rok přestěhuje z Čajkovského ulice do opravené budovy v Mlýnské ulici. Bude mít dál kapacitu 22 lůžek, ale podstatně se zlepší kvalita služby, řekl David Chlupáček, ředitel Střediska křesťanské pomoci, které azylový dům provozuje. Rekonstrukce budovy v Mlýnské ulici začne v polovině tohoto měsíce, bez daně bude stát 10,9 milionu korun. Jde o projekt dotovaný z evropských fondů.

„Podle smlouvy by stavba měla skončit v červnu 2021," uvedl David Chlupáček. Jihlavský azylový dům nabízí pomoc mužům, kteří jsou ohrožení ztrátou bydlení, v bytové nouzi nebo bez přístřeší. Sociální pracovníci jim pomáhají začlenit se zpátky do života a do zaměstnání. V nynějším domě muži bydlí na pokojích po pěti šesti, v Mlýnské ulici podle Chlupáčka vzniknou malé garsonky se sociálním zázemím.

Na Vysočině je podle údajů Kraje Vysočina osm azylových domů s 244 lůžky.

Středisko křesťanské pomoci má v plánu dál využívat i dům v Čajkovského ulici. Po přestěhování azylového domu by tam chtělo dalšími úpravami zřídit noclehárnu a nízkoprahové denní centrum pro bezdomovce. Tuto službu pak budou moci lidé bez domova využívat jen občas, bude to ambulantní služba. „Budou tam moci přijít, vyprat si tam, odpočinout," uvedl Chlupáček. V noclehárně by mělo být do 20 lůžek. Tento dům teď středisko kupuje od města, zaplatí za něj přes pět milionů korun.

Rekonstrukci domu v Mlýnské ulici podle věstníku veřejných zakázek zajistí firma Terni. Evropské dotace pokryjí náklady akce z 95 procent.

Autoři | Foto Azylový dům Jihlava

Štítky sociální, azylový, pomoc, Středisko křesťanské pomoci, rekonstrukce, azylový dům, Jihlava, dům, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Azylový dům pro muže v Jihlavě příští rok změní adresu. Přestěhuje se do lepší budovy | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.